27.10.2016

Прекратяват процедурата за право на строеж на частно училище в квартал "Лагера"

Гражданска подписка спря строежа на частно училище върху общински терен в квартал „Лагера“. Районният кмет на "Красно село" ще внесе искането за ново обсъждане в Столичния общински съвет. До тук се стигна след като жителите два пъти протестираха срещу промяната на статута на терена.

Още

Приключи евакуацията на мигрантите в лагера край Кале

Франция обяви края на евакуацията на мигрантския лагер Джунглата край Кале, където бяха концентрирани около 7 хиляди души. Операцията по премахването му вече започна, а обитателите се настаняват в центрове из цяла Франция. Пред деня днес догаряха пожари в лагера, подпалени снощи от заминаващите мигранти.

Разчистиха окончателно лагера "Джунглата" край Кале (СНИМКИ И ВИДЕО)

Мигрантите са извозени с автобуси и разселени в приемни центрове в страната

Властите продължават разрушаването на лагера в Кале

През нощта в гетото избухнаха няколко пожара

За два дни изселиха 4000 мигранти от лагера в Кале

"Джунглата" стана най-голямото бедняшко градче във Франция

2300 мигранти са изселени от лагера край Кале

Втори ден продължава изселването на мигрантите от лагера „Джунглата“ в северния френски град Кале. Изселването се извършва без инциденти, макар да има напрежение, гласят съобщенията от мястото на събитието, пише БГНЕС. Досега се изселени 2300 души, от които 400 са непълнолетни. Над 1250 полицаи и жандармеристи следят работата да върви без произшествия. Обитателите на „Джунглата“, които са основно от Судан, Афганистан и Еритрея, ще бъдат преместени в други мигрантски центрове на Франция. По груби данни в лагера са живеели между 6000 и 8000 души, но точният им брой никой не знае. Местни доброволци твърдят, че ще настъпи напрежение към края на седмицата, когато в лагера ще останат онези, които на всяка цена искат да попаднат във Великобритания. Нищо чудно срещу тях да бъде приложена сила. 

В лагера в Харманли е спокойно, но полицията остава на място

Обстановката в бежанския лагер в Харманли днес сутринта е спокойна. Въпреки това на място остават сили на Жандармерията. Вчера близо 1000 души от центъра излязоха на протест с искане да бъдат пуснати да пътуват към Сърбия и Западна Европа. Началникът на лагера Димитър Зах