22.10.2016

Клинтън: Америка е незаменима и изключителна! Всички виждат в нас лидер

В Съединените американски щати винаги е имало нещо особено. Президентът Ейбрахам Линкълн ни нарече „последната, най-добра надежда на Земята“. Президентът Роналд Рейгън каза, че сме „сияйният град на хълма“. А Робърт Кенеди ни нарече велика, безкористна и милосърдна страна. И аз съм напълно съгласна с това. Това написа Хилари Клинтън, бивш държавен секретар на САЩ, а в момента кандидат за президент от Демократическата партия, в статия, публикувана в „Тайм“, цитирана от БГНЕС.

Още

Българин сложи всички американци в джоба си, ето какъв приз му дадоха в Чикаго (СНИМКА)

Българинът Ангел Оджаков е най-добрият таксиметров шофьор на Чикаго за 2016-а година, информира телевизия BIT. Това е първото по рода си състезание, организирано от кметството в града. В конкуренция с всички 12 000 лицензирани таксиметрови шофьори в Чикаго, сънародникът ни е спечелил 35% от гласовете, като за него своето ДА са дали 3 600 души от общо 11 000, включили се в гласуването.

NI: Американски военни експерти посочиха петте най-добри подводници за всички времена

Експертите от американското военно-аналитично списание The National Interest (NI) избрали петте най-добри подводници, построени през ХХ век. Те трябвало да отговарят на два критерия: била ли е подводницата за своето време най-добра по критерия „ефективност-стойност” и доколко иновационна била нейната конструкция.

Унищожиха всички допинг проби на американски спортисти

Скандален гаф на Световната антидопингова агенция

Световен скандал: Чистач унищожи всички допинг проби на американските спортисти!

Събраните 30 хиляди стъклени шишета от 1990 година насам изпочупени

Тотален успех: Американец успя да събере всичките покемони в Pokemon Go  

Потребителят в Reddit с ника ftb_hodor успя да събере всичките покемони в популярната игра Pokemon Go. За своето постижение той разказа в портала и като доказателство представи скрийншот.

Паток лечител придружи стопанката си на полет до Северна Каролина

Паток придружи американка на борда на вътрешен полет от Шарлот до Ашвил, Северна Каролина. Птицата се казва Даниел и помага на собственичката си Карла Фицджералд да преодолее посттравматичното разстройство, причинено след инцидент през 2013 година. Всъщност, птицата придружила Карла на два полета - един от Милуоки до Шарлот и един от Шарлот до Ашвил. На борда и на двата самолета птицата била изключително добре приета от останалите пътници, съобщава Нова телевизия.  "Всички буквално се влюбиха в него", разказа Фицджералд пред ABC News. "Той е очарователен и забавен и се държа много добре и на летището и по време на на полета", разказа тя.