22.10.2016

Лидер на "Бандата на Рижите" разпространи новина, която взриви страстите в Бургас!

Криминално проявен бургазлия взриви за пореден път социалните мрежи. Днес с „новината” за строеж на бежански център в сърцето на Бургас. Един от лидерите на печално известната „Банда на Рижите” си е направил видеоклип на фона на изоставена сграда в ж.к. „Лазур”- до Руската гимназия и обяви, че там ще бъдат настанени опасни мигранти, които са готови да колят и изнасилват – престъпления, характерни за него самия и съратниците му, следовници на публично екзекутирания през 2009 г. гангстер Калоян Стоянчов – Голямата Рижа.

Още

Разкритие! Извергът, изкормил котка в Бургас, арестуван преди месеци с Мишо Църа, Бозавия и Тенката от „Бандата на Рижите“

25-годишният Живко Стоянов е задържан в края на май заедно с популярния в бургаския ъндърграунд Михаил Шивачев, по прякор Мишо Църа, гравитирал около небезизвестната „Банда на Рижите“. Стоянов е бил зад волана на „Сеат Кордоба“, в който освен Църа са пътували наркоготвачът Стоян С. – Тенката и Ивайло С.-Бозавия, пише "Флагман".

Приключи досъдебното производство срещу Петър Низамов - Перата

Приключи досъдебното производство срещу Петър Низамов - Перата, обвинен за противозаконно лишаване от свобода трима нелегални мигранти, предаде БНТ. Събраните доказателства са били предявени преди дни. През април 31-годишният Низамов публикува видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как завърза ръцете на трима мигранти със "свински опашки" и ги насочва към границата с Турция. Впоследствие прокуратурата се самосезира, а съдът остави Перата под домашен арест. Очаква се делото да влезе в съдебната зала до края на годината. Припомняме, че само за три дни скандалният видеоклип със задържането на мигранти доби световна популярност. Направено беше раследване на Петър Низамов и беше установено, че е криминално проявен. През 2009 г. в Бургас при самоотбрана след конфликт на пътя ексбаретата Петко Лисичков застрелва с личния си пистолет криминално проявения Калоян Стоянчов - Голямата Рижа. За минути бандата на Рижите се събира на мястото и опитват да линчуват Лисичков, въпреки че бургаската полиция го пази на моменти с жив щит. Някои от групата са с мачете. В групата „здрави момчета” е и Петър Низамов по прякор Перата - мъжът, заснел скандалното видео през април т. г. Той е криминално проявен, с няколко присъди и множество регистрации за побой и хулиганство. „Би Би Си”, „Евронюз”, френската „Франс ТВ”, големи вестници и интернет-издания днес публикуват подробни информации и коментари за скандала. След нашумелия световен отзвук и у нас властите осъдиха действията на "доброволческите отряди". Във фейсбук вътрешният министър Румяна Бъчварова написа, че "Трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава". А главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че такова нещо като "граждански арести" няма. „Абсолютно недопустимо е отряди, отделни лица, формирования, както и да се наричат, да се опитват да изземват функции на държани органи и да осъщестявяват това, което някои медии наричат лов на бежанци. Всички тези опити ще бъдат преследвани от прокуратурата с цялата тежест на закона”, заяви тогава главният прокурор Сотир Цацаров.  

Чужди националисти патрулирали по българските граници

Доброволни граждански отряди по границата у нас получават международна „подкрепа”, предаде бТВ. Според телевизията бивш лидер на германското националистическо движение ПЕГИДА е патрулирала по българо-турската граница. Татяна Фестерлинг се е срещала с българи, които пазят границата доброволно. След като обиколила българо-турската граница, тя се е срещнала и с Петър Низамов-Перата. Преди няколко месеца той стана известен в медиите с "гражданските арести" на група мигранти, които бяха снимани в клипове как са завързани със "свински опашки". Заради действията си свързваният с бандата на Рижите от бургаския ънърдграунд Петър Низамов получи и домашен арест. "Тя отиде с едни познати на границата, видя, че границата е един разграден двор. Видя също, че турските граничари са настъпили едно 500 метра в българска територия и си обикалят с автоматите. Тя го каза”, уточни Перата. Пред бТВ граничен полицай е потвърдил, че с колегите си срещат все повече доброволци по българо-турската граница.