27.10.2016

Още

Канадската делегация не тръгна за Брюксел за подписване на СЕТА

Белгийските провинции не успяха да постигнат обща позиция

Канадската делегация за срещата на върха в Брюксел отмени пътуването си

Канадската правителствена делегация, която трябваше да присъства на срещата на върха в Брюксел в четвъртък, отмени пътуването си към Европа, съобщава баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung, цитиран от Фокус. Информацията бе потвърдена от Министерството на търговията на Канада.

Делегация от община Тунджа е на посещение в Брюксел

На двудневно посещение в Брюксел е делегация от община Сливен. Визитата е във връзка с подписано споразумение и участие в заключителна пресконференция по проект „Подкрепа на дейности свързани с целева комуникация с цел борба с дискриминацията и стереотипите срещу ромското население и подкрепа на доброволно промоциране на взаимно обучение и побратимяване между местни и регионални публични власти по въпросите свързани с интеграцията на ромите в рамките на Европейския съюз", финансиран от Европейската комисия. Делегацията е в състав Станчо Ставре...

Брюксел пита: Защо мълчахте за кражбите в Агенцията по рибарство?

Европейската комисия (ЕК) е поискала информация от България за обвиненията в корупция срещу изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по...

Туск: Срещата на високо равнище с Канада в Брюксел все още е възможна

Срещата на високо равнище с Канада утре в Брюксел все още е възможна, заяви пред Европейския парламент /ЕП/ в Страсбург председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Той уточни, че преговорите в Белгия - между федералното правителство и местната власт Валония по търговското споразумение СЕТА, продължават и в този момент. Според председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер споразумението между федералното правителство и регионалните власти в Белгия ще бъде постигнато днес: Не знам дали ще можем да подпишем утре, но това не е най-важното. Важното е днес да има споразумение между белгийците, за да подпишат в подходящия момент, поясни Юнкер.

Министрите на отбраната на държавите от НАТО на среща в Брюксел

Меморандум за разбирателство по въпросите на киберсигурността между България и НАТО ще подпише министърът на отбраната Николай Ненчев. Това ще стане в рамките на срещата на министрите на отбраната в Брюксел. НАТО има опасения, че Русия може да използва военноморски сили, начело със самолетоносача "Адмирал Кузнецов" за въздушни удари върху цивилни в Алепо. Това заяви генералният секретар на Алианса преди срещата.