26.10.2016

Петролен удар за Ислямска държава

Иракските сили са овладели контрола над 50 петролни кладенци и петролна рафинерия в южните покрайнини на Мосул, съобщи ТАСС. 30 бойци на Ислямска държава са били ликвидирани в близост до селото Ел Каяра. Освободени са около 100 цивилни семейства. Иракската сила все по-бързо навлизат в долината Ел Хамдания.  Армията вече е на 15 км. от града. Вече втори ден продължава ракетният обстрел срещу позициите на ДАЕШ в Мосул. През днешния ден иракските сили пешмерга за изтласкали терористите от територия от около 200 кв.км. През вчерашния ден бе дадено официални началото на офанзивата за връщането на Мосул....

Още

AhlulBayt: „Ислямска държава“ се гърчи в отчаяние! Подготвя невероятни зверства в Алепо

Първата група от деца-войници, които са били тренирани от „Ислямска държава“ в град Ал Табака, западно от Ракка, ще се присъединят към своите по-възрастни другари в борбата срещу съперничещите групировки в северната част на сирийската провинция Алепо, предаде AhlulBayt.

САЩ кахаза кога може да щурмуват столицата на "Ислямска държава" в Сирия

Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър посочи, че битката за освобождаването на сирийския град Ракка от „Ислямска държава“ приближава. Той добави, че операцията може да съвпадне с вече течащия щурм срещу Мосул в Ирак, предаде Reuters.

САЩ планират да разгромят “Ислямска държава” без Русия

Междувременно генералният секретар на НАТО потвърди, че алиансът ще разположи „четири многонационални батальона” в Източна Европа

„Изолираха” сирийската твърдина на „Ислямска държава”

Водената от САЩ международна коалиция срещу близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ е „положила основите“ за „изолация“ на Ракка, сирийската твърдина на терористичната милиция. Това заяви американският министър на отбраната Аштън Картър след среща в Париж с колегите си от другите държави, участващи в коалицията, предава AFP.

Арестуваха двама имами в Ибиса, били свързани с "Ислямска държава"

Във вторник полицията на Кралство Испания арестува в Ибиса двама марокански имами за предполагаеми връзки с близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“, съобщава Newsweek, цитиран от Фокус. Властите подозират двамата, чиято самоличност все още не е идентифицирана, в оказване на подкрепа на радикалния ислям и насърчаване на джихада.

Краят на „Ислямска държава” се вижда! Ето причината

НАТО подкрепи водената от САЩ международна коалиция срещу близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ с разузнавателни полети, пише баварският вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.