21.10.2016

В Плевен отложиха делото срещу бащата, който нападна ученици в музикалното училище

В Плевен отложиха делото срещу Милен Антов - бащата, който нахлу в Музикалното училище през февруари и упражни насилие срещу две непълнолетни деца. Причината е в служебната ангажираност на един от адвокатите. Прокуратурата ще протестира това решение на съда, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура  Добринка Матеева. Инцидентът стана на 16 февруари тази година. Обвиняемият Милен Антов нахлу в музикалното училище в Плевен и удари със стол и юмрук двама съученици на сина си, с които се спречкал преди това. Отправил е и заплахи да не казват на родителите си. Прокурор Росен Кръстев припомни какви са повдигнатите обвинения: Лека телесна повреда по хулигански подбуди на две лица, както и заплаха с убийство, също на две лица и техните родители. За първите две престъпления наказанието е до три години лишаване от свобода, а второто е тежко - до 6 години лишаване от свобода. Адвокатите на обвиняемия днес поискаха промяна на мярката в по-лека и съдът определи нова - домашен арест за Милен Антов с мотива, че няма опасност да се укрие.

Още

Затворник крие дрога под дюшека зад решетките в Плевен

18-годишен пандизчия държал дрога под дюшека в килията на затвора в Плевен, но служителите го разкриха. При рутинна проверка около 11,20 ч в сряда те надигнали завивките от леглото и попаднали на черно, полиетиеново топче, с неправилна форма и размери 1 х 2,5см. Не се знае какъв е наркотикът под обвивката, тъй като е иззет за експертиза.

Търсят къде е бил 3 месеца краденият джип от обира на инкасото в Плевен

Още никой не се обадил да е засичал крадения джип "Тойота Ланд Круизер", с който 4-ма маскирани задигнаха 200 хил. лева от инкасов автомобил в центъра на Плевен привечер на 27 септември. Във вторник следобед областната дирекция на полицията в Плевен призова хората, които са виждали джипа с номер ЕН 4083 ВС,

Регионалната библиотека в Плевен организира инициативата "Хлапета рисуват музика"

Регионалната библиотека в Плевен организира инициативата "Хлапета рисуват музика". Музиката в живота на децата, нейното въздействие, изразено върху рисувателен лист, как може да се развива креативността на децата, това са теми, върху които в Регионалната библиотека в Плевен работят от няколко години. Новият проект "Хлапета рисуват музика“ е естествено предложение на заниманията в арт залата за най-малките и техните родители. Оксана Цветанова, заместник-директор на Регионалната библиотека и ръководител на Отдел "Изкуство“: Инициираме едно ново занимание с деца, което се нарича "Хлапета рисуват музика“. То се явява като едно продължение на едно друго такова събитие, което се провеждаше три години, а именно "Бебета слушат класика“. Ние сме дълбоко убедени, че творческото въображение трябва да се възпитава още от най-ранна детска възраст и от това въображение зависи пътя на един човек, затова ние се опитваме да правим и взаимовръзка между различните видове изкуства. Ние искаме да развиваме креативността на децата.В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Латинка Светозарова.

Делото срещу бащата, ударил съученици на сина си в Плевен не тръгна днес. Съдът постанови "домашен арест"

Районният съд в Плевен постави под домашен арест родителя, ударил съученици на сина си в плевенското музикално училище, предаде бТВ.  Делото не тръгна днес заради отсъствие на един от адвокатите. 44-годишният Милен А. е обвинен в причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди на двамата ученици и в закана за убийство. Инцидентът стана в началото на тази година в Музикалното училище. Освен че ударил двете момчета, той се заканвал и с убийство. Според защитата му обаче нямало доказателства да е удрял със стол едно от децата. "Вече е по-добре, опитваме се да не си спомняме за това”, каза Антонио Димитров, баща на пострадалия Георги. „Сбили се три деца, отишъл един родител да види какво се случва с детето му и стана вижте какво. Всеки българин, като е ядосан, говори така: „Аз ще те убия, аз ще те…” Това закана за убийство ли е?”, попита Нели Борисова, адвокат на подсъдимия. От прокуратурата заявиха категорично, че ще протестират по-леката мярка за неотклонение пред по-горна съдебна инстанция.

Съдът в Плевен остави под домашен арест баща, ударил съученици на сина си

Делото не тръгна днес заради отсъствие на един от адвокатите

Роми замерят полицаи в плевенско село

Петима цигани, сред тях жена на 25 г., налетяха срещу полицаи, които проверявали сигнал за кражба на вещи в ромската махала на плевенското село Дисевица около 15,30 ч в понеделник. Скупчени на улицата, петимата засипали униформените с ругатни, обиди и заплахи. Отказали да покажат документи за самоличност и замеряли служителите с камъни,