28.10.2016

Синът на един от турските граждани, върнати на Ердоган, проговаря пред bTV

Очакваме вашите въпроси и коментари по темите в предаването

Още

Призив в парламента: Всички срещу провокацията на Ердоган!

Външно да иска разяснение от турска страна, настоя АБВ

Ердоган към Обама: Нека работим заедно, за да пометем „Ислямска държава“ от Ракка

Турският президент Реджеп Таип Ердоган подкани президента на Съединените американски щати Барак Обама да изключи „Партия демократичен съюз“ (PYD) от предстоящата военна операция в сирийския град Ракка за отблъскване на терористите от „Ислямска държава“ и повтори, че Анкара има решимостта да продължи своята военна офанзива в Ал Баб, Ракка и Манбидж, предава вестник Hurriyet.

Обама и Ердоган са обсъдили операцията срещу "Ислямска държава" в Ирак

Американският президент Барак Обама и турският му колега Реджеп Ердоган са обсъдили в телефонен разговор военната операция в Ирак срещу "Ислямска държава". Двамате лидери са подвърдили подкрепата си за запазване на суверинитета и териториалната цялост на Ирак. Обама е приветствал продължаващия диалог между Турция и Ирак за определяне на подходящо ниво и форма на участие на Турция в офанзивата на международната коалиция за прочистването на Ирак от джихадистите.В същото време Ердоган съобщи подробности около турското участие в борбата срещу "Ислямска държава". Той заяви, че турската военна операция в Сирия след град Ал Баб ще се насочи към град Манбидж, а също и към град Ракка, който е считан за крепост на джихадистите.Междувременно от щаба на турската армия съобщиха, че при артилерийски обстрел са били поразени над 100 цели на "Ислямска държава" и на сирийските кюрдски сили в Северна Сирия. Турската армия втори месец провежда трансгранична военна операция в Северна Сирия "Ефратски щит".

Реджеп Ердоган: Турската офанзива ще бъде насочена към Манджиб и Ракка

Турската военна операция в северната част на Сирия ще бъде насочена към град Манбидж, наскоро освободен от терористичната групировка „Ислямска държава“ от кюрдските сили, както и срещу Ракка, заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в четвъртък, предава Reuters. 

Ердоган: Военната операция в Северна Сирия ще се концентрира върху Ракка

Турската военна операция в подкрепа на сирийските опозиционни бойци в Северна Сирия ще се концентрира върху контролирания от "Ислямска държава" град Ракка. Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Той уточни, че в момента бунтовниците напредват към важния град Ал Баб, за да го разчистят от бойци на "Ислямска държава". След като превземат Ал Баб, ще се насочат към град Манбидж, който беше завоюван от кюрдските милиции през август, и "тогава ще отидат към Ракка".Междувременно турският министър на отбраната Фикри Ъшък заяви пред турската медия Хабер, че Турция е помолила САЩ да не позволят на кюрдските милиции да навлязат Ракка. Анкара е готова да предостави военна помощ за превземане на Ракка от "Ислямска държава", допълни Ъшък. В сряда американски военен представител каза, че кюрдските милиции ще бъдат включени в операцията срещу Ракка. Турция обаче е против кюрдските формирования и ги разглежда като терористи заради връзките им с кюрдските сепаратисти на турската територия.

Ердоган: Турската офанзива ще бъде насочена към Манджиб и Ракка

Турската военна операция в северната част на Сирия ще бъде насочена към град Манбидж, наскоро освободен от терористичната групировка „Ислямска държава“ от кюрдските сили, както и срещу Ракка, заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в четвъртък, предава Reuters.