23.10.2016

Белгия поряза махането на визите ни с Канада

Отпадането на канадските визи за българи и румънци е блокирано от Белгия, която се ослуша да подпише търговското споразумение ЕС-Отава на среща на търговските министри в Люксембург. Брюксел обясни, че иска да подпише, но не го прави заради възражения на Валонската провинция и социалистите. Тя изрази надежда проблемът да се реши до четвъртък за

Още

Валония не отстъпи, въпреки натиска на ЕС и отказва да приеме споразумението с Канада

След спешни разговори шефът на Европарламента Мартин Шулц заяви, че има надежда сделката да бъде подписана в четвъртък. От подписването на СЕТА зависи отпадането на визите за България и Румъния за Канада от 2017 година.

Валония не отстъпва за сделката с Канада

Дават надежда за параф до дни Усилията за спасяване в последната минута на търговската сделка между Канада и ЕС не се увенчаха с успех. Белгийската област Валония не отстъпи въпреки натиска и отказва да приеме споразумението. Все пак в събота беше изразена надежда, че сделката за свободна търговия между Канада и Европейския съюз (СЕТА) може и да

Споразумението за свободна търговия с Канада може да бъде подписано в четвъртък

Председателят на Европарламента проведе ударна серия срещи в опит да спаси споразумението

Споразумението между Канада и ЕС може да бъде подписано

Днес Мартин Шулц проведе поредица от срещи в опит да го спаси

Търговското споразумение ЕС-Канада е до финалната права

За разлика от споразумението за свободна търговия със САЩ, което засега изглежда ще чака новата администрация в САЩ и нови преговори, канадското е до финалната права. Какви ползи обещава официалната информация за него, какви са страховете и как стана заложник на един регион в една страна членка?

Шулц съобщи важна новина за бъдещето на ЕС и Канада

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада трябва да бъде подписано следващата седмица, след като бъде преодоляно ветото на белгийския регион Валония.