28.10.2016

Ето кой запали къщата и колите си! Има ли психични проблеми? (СНИМКИ)

Истински огнен ад причини в неделя по обяд в село Драката, община Струмяни, 69-годишният Мишел Христов, който преди години купил етаж от къща там. Той залял със запалителна течност и драснал клечката на двата си автомобила "Опел" и „Фиат Пунто”, паркирани в двора, а след това и на навързаните като фитил и стърчащи от прозореца на втория етаж парцали. Сигналът за огнения инцидент е подаден в 12.44 ч. Когато всичко започнало да гори, мъжът се качил в третия си автомобил "Мерцедес" и офейкал в неизвестна посока.

Още

Супервулкан в Италия може да затрие Европа! Има огромна вероятност да изригне много скоро

Крайбрежието на Неаполския залив е едно от най-гъсто населените места в Италия. Около него живеят над 4,4 милиона души, въпреки че наблизо се намира активният вулкан Везувий, известен с унищожителните си изригвания в миналото. Вижте най-красивите вулкани в света във видеото. Самият залив обаче крие много по-голяма опасност под плитките си води. Тази опасност съвсем ясно се проявява в западната му част – областта Кампи флегреи – национален парк от 2003 г., разположен насред застроения пейзаж на крайбрежието.

Внимание, шофьори! Бунт срещу бежанци в Ямболско затваря международния път за Турция

Жителите на ямболското село Бояново се вдигнаха на протест заради решението там да се отвори бежански лагер от затворен тип. Утре те ще затворят международния път за Турция.

Nintendo Switch ще има 6.2-инчов екран със 720р резолюция

Само преди седмица Nintendo прикова погледите на милиони геймъри с анонса на новата си конзола Switch, но краткото премиерно видео повдигна и доста въпроси за функционалността на системата. Един от тях бяха параметрите на екрана на конзолата, но сега благодарение на изтекла нова информация научаваме, че по всяка вероятност се касае за 6.2-инчов чувствителен на […] Източник Nintendo Switch ще има 6.2-инчов екран със 720р резолюция

Промени в Закона за автомобилните превози предвиждат затягане на режима за издаване на лиценз за обществен превоз

В програмата на парламента за днес е заложено първо четене на промени в Закона за автомобилните превози. Предлагат се затягане на режима за издаване на лиценз за обществен превоз и високи глоби за превозвачи и пътници при нерегламентиран транспорт. Във времето за парламентарен контрол след 11 часа министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще отговаря на въпрос относно предаването на турски граждани на Република Турция. Очаква се вицепремиерът Томислав Дончев да даде разяснения за усвояването на европейските средства. На  въпроси на депутати ще отговарят общо шестима министри.

Русия обяви, че няма да допусне санкции срещу режима в Сирия

Русия няма да допусне санкции срещу режима на Башар Асад заради обвиненията, че е използвал химическо оръжие срещу бунтовници и мирни жители в Сирия. В отговор на призивите на колегите си от Великобритания и Франция, руският представител в ООН Виталий Чуркин заяви, че липсват доказателства, които да налагат предприемане на "наказателни действия". Изводите, които се съдържат в доклад на Организацията за забрана на химическите оръжия за три химически атаки от 2014-а и 2015 година, са пълни с противоречия и не са подкрепени с достатъчно свидетелства и материални доказателства, посочи руският дипломат. Междувременно руското външно министерство обяви за лъжа твърденията, че руски и сирийски бойни самолети са нанесли въздушния удар, при който в сряда загинаха 22 деца в сирийската провинция Идлиб. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун призова за незабавно разследване на случая.