27.10.2016

Ожесточени боеве в сомалийски град, близо до Могадишу 

Сблъсъците между сомалийските войски и бойците на „Ал Шабаб“, свързани с „Ал Кайда“ са продължили във вторник в град Афгойе, на около 30 км северозападно от столицата Могадишу, предава AFP, цитирана от "Фокус". 

Още

Най-малко 10 души загинаха при взрив на кола-бомба в Могадишу (СНИМКИ)

Експлозията стана близо до резиденцията на държавния глава

Американски въздушни удари взеха живота на четирима бойци на "Ал Шабаб" в Сомалия

Американските военни са извършили два въздушни удара в южна Сомалия, които са отнели живота на четири бойци на групировката "Ал Шабаб". Убитите са участвали в атаки срещу сомалийски правителствени части, предаде БНР.  Свързаната с "Ал Каида" групировка "Ал Шабаб" беше изтласкана през 2011 г. от Могадишу от силите на Африканския съюз. Екстремистите обаче продължиха да бъдат сериозни противници на подкрепеното от Запада правителство. Те редовно извършват атаки срещу правителствените сили и целта им да свалят от власт управляващите.

Американски въздушни удари са отнели живота на четирима бойци на "Ал Шабаб" в Сомалия

Американските военни са извършили два въздушни удара в южна Сомалия, които са отнели живота на четири бойци на групировката "Ал Шабаб". Убитите са участвали в атаки срещу сомалийски правителствени части. Свързаната с "Ал Каида" групировка "Ал Шабаб" беше изтласкана през 2011 г. от Могадишу от силите на Африканския съюз. Екстремистите обаче продължиха да бъдат сериозни противници на подкрепеното от Запада правителство. Те редовно извършват атаки срещу правителствените сили и целта им да свалят от власт управляващите.

Мощна експлозия разтърси сомалийската столица

В сомалийската столица Могадишу е избухнала мощна експлозия, предава информационната агенция Spuntnik, цитирана от "Фокус". Кола-бомба е била взривена пред хотел, разположен в близост до президентската резиденция, сочат първоначалните доклади. Към момента други подробности не се

Шестима убити при атентат в Сомалия

В ресторант в столицата на Сомалия - Могадишу - при нападение загинаха най-малко 6-тима души. Отговорност за атентата е поела ислямистката групировка Аш Шабаб.