28.10.2016

Регулации в Китай свиват ръста на продажбите на Danone

Мерките на Китай да осигури повече сигурност при производството на хранителните стоки и последвалите от това сътресения в търговията забавиха възхода на най-големия производител на млека в света Danone. Френската компания отчете най-бавния ръст на продажбите за третото тримесечие от над десетилетие. Резултатите са малко под оценките на анализаторите на фона на забавянето при бебешките храни, които обикновено са един от най-бързо разрастващите се бизнеси, съобщава Bloomberg. Приходите...

Още

OPPO догонва Huawei по продажби на смартфони в Китай

През третото тримесечие на годината китайския пазар на смартфони е преодолял забавянето през последната година и отново регистрира впечатляващ ръст, показва проучване на Strategy Analytics. Според него за периода са били доставени 121 милиона смартфона, което е с 15% повече на годишна база. Страната все още представлява най-големия пазар на ...

Руските десантчици започнаха да учат арабски, фарси и китайски

Висшето въздушнодесантно командно училище обучава руските десантчици на осем чужди езика, включително арабски, китайски и фарси, за което военнослужещите получават 20% надбавка към заплатата си, съобщил на журналисти началникът на разузнаването на ВДВ генерал-майор Олег Ползуев.

Александрина Найденова отпадна на полуфиналите на турнир в Китай

Александрина Найденова отпадна на полуфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в китайския град Лючжоу с награден фонд 50 хиляди долара. Найденова и представителката на домакините Сяоди Ю, поставени под номер 1, загубиха от рускините Вероника Кудерметова и Александра Поспелова с 5:7, 3:6 за 95 минути. 24-годишната българка все пак заработи 348 долара и 29 точки за класацията на УТА на двойки, в която от тази седмица тя заема рекордното в кариерата си 97-о място.

Найденова аут на 1/2-финал на двойки в Китай

Българката и китайка отпаднаха от рускини

Washington Free Beacon: Китайското разузнаване е отвлякло секретни планове на Пентагона

Китайски шпиони не веднъж се внедрявали в структури на националната сигурност на САЩ, отмъквайки секретни планове на Пентагона, засягащи възможен конфликт с КНР, пише изданието Washington Free Beacon с позоваване на доклад на комисия в Конгреса.