28.10.2016

Трогателно: Защо това момче всеки ден кара майка си да му прави по 2 сандвича и да му приготвя по 2 ябълки за училище?

С месеци наред тази майка подготвя двойно повече храна за сина си, докато е на училище. Вместо една кутия с вкусен сандвич, майката внимателно подготвя двойно повече храна за Дилън, за да има какво да яде в обедната почивка.

Още

Цецка Цачева в Момчилград: Никога не съм делила хората, защото вярвам, че силата е в съединението

Винаги съм работила в интерес на хората – и като юрист, и като политик. Никога не съм делила българските граждани по пол, възраст, етнос или вероизповедание, защото смятам, че силата е в съединението. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жители на Момчилград. Тя обясни, че нейно предимство в предизборната надпревара е, че е натрупала опит като председател на Народното събрание. „Научих се да бъда търпелива, да изслушвам различните мнения. Научих се на диалогичност. Да имаш желание да чуеш човекът срещу теб – аз вярвам, че това е основата, на която могат да се взимат правилните решения за държавата“, каза Цачева.

Ласкин изригна: Идиоти, защо славите Хелоуин, а не Деня на будителите?

Иван Ласкин избухна с култова атака срещу всички, които предпочитат да отбележат Хелоуин, вместо деня на народните будители. Във Facebook актьорът призова българите да празнуват Денят на народните будители и нарече всички, празнуващи Хелуин „идиоти“. Ласкин призова да си спомним за истинските български герои.  ...

Защо държавата да плаща частните уроци на циганчетата, протестират ученици пред МОН

10 деца от математическата гимназия протестираха пред Министерство на образованието и науката (МОН) заради циганските стипендии от по 30 евро на месец.

Промяната в решението за ромските стипендии е защото се вслушахме, заяви Стаматов

Средствата, които са предвидени за стипендии на ученици с ромски произход са осигурени от Ромския образователен фонд. Тези стипендии, които идват от там ще бъдат дадени на децата, а държавната субсидия ще бъде предназначена за учителите, които да осигурят по-качествено обучение на тези по-изоставащи деца. Това обясни отново заместник-министърът на образованието Диян Стаматов в отговор на журналистически въпроси, след като Министерството на образованието и науката вчера съобщи, че ще...

Защо извършители на тежки престъпления са на свобода?

В предаването продължаваме темата за „забравените досиета” – защо извършители на тежки престъпления и убийства остават ненаказани, а престъпното деяние е квалифицирано срещу неизвестен извършител или като самоубийство? Бездействат ли институциите и кога съдебната система в България ще започне да работи в името на обективността, справедливостта и законността? Какво се случва днес по случая на Десислава Богомилова от Видин, изчезнала още през 2002 година? Родителите на Кристиян Тодоров, намерен мъртъв пред блок 39 на столичния квартал „Толстой” очакват да разберат истината за смъртта на сина си. В предаването още чуете и историята на Янка Банчева, чийто син Димитър Банчев бе открит мъртъв в хотел в Батак, а направените експертизи по делото са напълно противоречиви, а преписката с доказателствения материал мистериозно е изчезнала. Какви законодателни промени са необходими и защо не работи Темида ще чуете в коментара на адвокат Яничка Методиева.

Румяна Бъчварова обясни защо седмината турски граждани са били експулсирани

Нито един от 7-те експулсирани турски граждани, на нито един от етапите, на които е осъществяван контакт с тях, не е декларирал политически причини за напускане на Турция. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в парламента.