27.10.2016

Шведски прокурор разреши знамето на "Ислямска държава"

Шведски прокурор реши, че развяването на флага на групировката „Ислямска държава“ не е престъпление на местна територия, съобщава Fox news. Жизела Сьовал аргументира решението си с мотива, че това не е престъпление на омраза, защото „Ислямска държава“ (ИД) мрази всички, а не определена група. Повод за шокиращото решение е постъпка на 23-годишен сирийски мигрант, който качи знамето на групировката в профила си във фейсбук преди седмица. Той беше обвинен в реч на омраза. Когато полицията арестувала почитателя на групировката той казал, че не подкрепя ИД, а че флагът е широко използван от мюсюлманите. "Казано най-просто, той мрази всички, а не някоя етническа група", коментира прокурор Сьовал пред шведски медии. По думите й: "Ако свастиката е символ на антисемитизма, то това не може да се каже за знамето на ИД. Те просто мразят всички - и християни, и шиити, и язиди, и хомосексуалисти, че и евреи". Забрана за публична употреба на знамето на ИД съществува в Германия и Холандия. В Обединеното кралство вече има случаи за арестувани мъже, притежаващи черния флаг. ...

Още

"Ислямска държава" пак проля невинна кръв: Екзекутира над 230 невинни

Членовете на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ са екзекутирали в два района в близост до иракския град Мосул най-малко 232 цивилни. Това заяви Абдел Рахим аш-Шамри, иракски депутат и ръководител на парламентарна комисия по правата на човека, предава РИА Новости.

Бойците от "Ислямска държава" измислиха много хитър трик, за да се спасят от брутална смърт!

Бойци на "Ислямска държава" в Мосул се опитват да се слеят с местното население, за да не станат мишени на снайперистите от иракската армия. Те си бръснат брадите и обличат цивилни дрехи, за да не бъдат разпознати, съобщи РИА Новости, като се позова на информация от France Presse.

Финансистът на „Ислямска държава“ в Мосул изчезна заедно с милиони долари

Абу Мутаз Кахтани, който също така е отговарял за жените самоубийци на групировката се е изпарил в неизвестна посока

Обрат! Финансистът на „Ислямска държава“ предаде своите в Мосул

Човекът, отговарящ за финансовите дела на терористичната групировка „Ислямска държава“ в Мосул, е изчезнал заедно с милиони долари, съобщава AhlulBayt News Agency, позовавайки се на местен източник, цитиран от "Фокус".

Ново зверство: „Ислямска държава” похити 30 селяни барабар с овцете, изби ги безмилостно за отмъщение

30 души бяха отвлечени и жестоко избити от въоръжени мъже, свързани с „Ислямска държава”. Ужасът се е разиграл в афганистанската провинция Гор, съобщава Би Би Си.

Ислямска държава праща армия от самоубийци към Мосул

Ислямска държава изпраща самоубийствени отряди от Сирия към Мосул, Това очевидци са заявили пред Си Ен Ен. Стотици бойци са били забелязани да навлизат в Ирак от Ракка – крепостта на Ислямска държава в Сирия. Те са носили колани с експлозиви и малокалибрени оръжия. Има информации, че десетки превозни средства, превозващи атентатори – самоубийци се готвят да пресекат река Тигър. Бойците ще трябва да подкрепят силите на групировката в Мосул. В момента срещу града тече масирана операция, организирана от иракската армия и оглавяваната от САЩ международна коалиция. Вече има информации, че терористите са започнали да извършват масови екзекуции. Често цивилни са използвани и като живи щитове. ...