28.10.2016

Делото срещу бащата, ударил съученици на сина си в Плевен не тръгна днес. Съдът постанови "домашен арест"

Районният съд в Плевен постави под домашен арест родителя, ударил съученици на сина си в плевенското музикално училище, предаде бТВ.  Делото не тръгна днес заради отсъствие на един от адвокатите. 44-годишният Милен А. е обвинен в причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди на двамата ученици и в закана за убийство. Инцидентът стана в началото на тази година в Музикалното училище. Освен че ударил двете момчета, той се заканвал и с убийство. Според защитата му обаче нямало доказателства да е удрял със стол едно от децата. "Вече е по-добре, опитваме се да не си спомняме за това”, каза Антонио Димитров, баща на пострадалия Георги. „Сбили се три деца, отишъл един родител да види какво се случва с детето му и стана вижте какво. Всеки българин, като е ядосан, говори така: „Аз ще те убия, аз ще те…” Това закана за убийство ли е?”, попита Нели Борисова, адвокат на подсъдимия. От прокуратурата заявиха категорично, че ще протестират по-леката мярка за неотклонение пред по-горна съдебна инстанция.

Още

Съдът в Плевен остави под домашен арест баща, ударил съученици на сина си

Делото не тръгна днес заради отсъствие на един от адвокатите

Отложиха делото срещу баща, нападнал ученици

В Плевен отложиха делото срещу Милен Антов - бащата, който нахлу в Музикалното училище през февруари и упражни насилие срещу две непълнолетни деца. Причината е в служебната ангажираност на един от адвокатите. Прокуратурата ще протестира това решение на съда, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура  Добринка Матеева, цитирана от БНР. Инцидентът стана на 16 февруари тази година. Обвиняемият Милен Антов нахлу в музикалното училище в Плевен и удари със стол и юмрук двама съученици на сина си, с които се спречкал преди това. Отправил е и заплахи да не казват на родителите си. Прокурор Росен Кръстев припомни какви са повдигнатите обвинения:  Лека телесна повреда по хулигански подбуди на две лица, както и заплаха с убийство, също на две лица и техните родители. За първите две престъпления наказанието е до три години лишаване от свобода, а второто е тежко - до 6 години лишаване от свобода.  Адвокатите на обвиняемия днес поискаха промяна на мярката в по-лека и съдът определи нова - домашен арест за Милен Антов с мотива, че няма опасност да се укрие. ...

В Плевен отложиха делото срещу бащата, който нападна ученици в музикалното училище

В Плевен отложиха делото срещу Милен Антов - бащата, който нахлу в Музикалното училище през февруари и упражни насилие срещу две непълнолетни деца. Причината е в служебната ангажираност на един от адвокатите. Прокуратурата ще протестира това решение на съда, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура  Добринка Матеева. Инцидентът стана на 16 февруари тази година. Обвиняемият Милен Антов нахлу в музикалното училище в Плевен и удари със стол и юмрук двама съученици на сина си, с които се спречкал преди това. Отправил е и заплахи да не казват на родителите си. Прокурор Росен Кръстев припомни какви са повдигнатите обвинения: Лека телесна повреда по хулигански подбуди на две лица, както и заплаха с убийство, също на две лица и техните родители. За първите две престъпления наказанието е до три години лишаване от свобода, а второто е тежко - до 6 години лишаване от свобода. Адвокатите на обвиняемия днес поискаха промяна на мярката в по-лека и съдът определи нова - домашен арест за Милен Антов с мотива, че няма опасност да се укрие.

Мотористи излязоха на национален протест

Национален протест събра мотористи пред Съдебните палати в Русе, Плевен, Велико Търново, Бургас. Те настояват за справедлива присъда за турския гастербайтер Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи и се укри от българското правосъдие. Tой беше с мярка "домашен арест" и след като избяга, беше обявен за издирване у нас, в Турция и Германия. Над 100 мотористи от цялото Южно Черноморие се включиха в протеста пред Съдебната палата в Бургас. Те се обявиха и за край на безобразията по пътищата. Певицата Милена Славова заяви, че иска адекватни съдебни решения и справедливост: Мисля, че всички, които караме мотори, сме прави, защото това, която се случи, е супер нагло. Съдебната система показа, че е крайно неефективна в това отношение. Ние се събираме, за да подкрепим законите, да се спазват законите, правилата по пътищата, споделиха и други участници. Протестът на рокерите в Бургас премина спокойно, като за кратко, заради струпването на мотори, беше затворено движението в центъра на града. Над сто мотора преминаха в шествие по градските улици и се събраха на мълчалив протести пред Съдебната палата във Велико Търново. Недоволството ни е предизвикано не само от  онкретния случай на пуснатия под домашен арест и укрил се турски гражданин Фарук Бакташ, каза председателят на един от рокерските клубове Петър Стефанов:Протестът не е само срещу съдебната система, но и срещу всички институции, които бездействат. Защото в случая с турския гражданин, не е виновен само съдът. Да, виновна е, може би съдийката, че го е пуснала, но са виновни и тези, които не са успели да го опазят под домашен арест и са го пуснали по някаква причина. Искаме адекватни действия от страна на държавата и на всички институции, които да наказват тези, които са виновни за смърт на пътя.В Русе мотористите от три клуба в града също протестираха мълчаливо пред Съдебната палата. Милен Боев от един от клубовете припомни, че преди две години на пътя Русе-Велико Търново загина мотористът Ивайло Андреев, а виновен за катастрофата беше отново турски шофьор на камион: Това е турски тираджия. Когато е видял какво става, е тръгнал да бяга. Част от нашите са го подгонили, не са могли да го стигнат и чак тук някъде към Русе, полицията е оказала съдействие и е бил задържан, но по неизвестни причини е пуснат под домашен арест. Досега нито сме го виждали, нито сме го чували. Доколкото знам е повдигнато обвинение. Обаче в момента всичко е, образно казано, замразено. По случая не знам колко се работи, нямаме никакви новини, нищо ново.

Задържаха Хуриет Сюлейманов, който сгази трима студенти край Луковит през 2014 г.

Хуриет Сюлейманов, осъден за катастрофата, при която загинаха  трима плевенски студенти край Луковит, е арестуван в Германия и най-вероятно ще бъде екстрадиран до два месеца. Сюлейманов има задочна присъда от 15 години затвор, тъй като той успя да избяга от страната. Катастрофата стана на 5 май 2014 г. на пътя София-Русе край Луковит. Управляваният от Хюриет Сюлейманов автомобил навлезе в лентата за насрещно движение и се блъсна в друг автомобил, в който пътуваха четирима 20-годишни студенти от Плевен. На място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, а след множество операции в болницата почина и Цветелина Таслакова. Хюриет Сюлейманов, който никога не е имал шофьорска книжка, избяга от мястото на инцидента, но няколко часа по-късно беше задържан. Два месеца след това съдът го пусна под домашен арест и той избяга зад граница, за да се укрие, припомня БНР. Делото срещу него се гледаше задочно, тъй като Сюлейманов не се яви в съдебната зала. Ловешкият окръжен съд му наложи максималните за подобно деяние 15 години лишаване от свобода. Присъдата беше потвърдена на всички по-горни инстанции. Ловешката прокуратура е потвърдила задържането на Хуриет Сюлейманов в Германия. Предстои съдът там да се произнесе по екстрадацията му в България.