28.10.2016

Осъдиха мъж, разсякъл с брадва куче в Пловдив, да плати 6500 лева обезщетение

6000 лева за преживените болка и страдание и 500 лева за убитото куче, порода дого аржентино. Това присъди на пловдивчанката Златка Андреева Районен съд Пловдив, съобщи trafficnews.bg. Съставът удоволетвори в пълен размер иска на младата жена, което е почти почти прецедент в съдебната практика на тези дела.

Още

Отново опашки пред КАТ – Пловдив

Напрежение и хаос в Пловдив за регистрация на автомобили. Системата на КАТ създава сериозни затруднения както за фирмите вносители на коли, така и за гражданите. Представители на автосалони, лизингови компании и превозвачи поискаха по-добри условия при приемането на документите, а за различните услуги да има отделни гишета.

След кражбата: Една добра новина за Вики от Пловдив

Момичето ще получи нов велосипед, специално изработен за нея

Титулярният вратар на ЦСКА аут срещу Локо (Пловдив)

Станислав Манолев и Арсенио Нунеш в групата на „червените“

Пловдив очаква над 15% ръст на туризма до края на годината

Пловдив очаква да достигне половин милион реализирани нощувки до края на 2016 година, което е удвояване на броя на нощувките от 2011 година досега. Това каза за "Фокус" кметът на града Иван Тотев. Нощувките тогава са били 240 000 нощувки на годишна база. „Ръстът, който очакваме, е

Инициативата "Деца помагат на деца" започна от пловдивския квартал "Коматево"

От пловдивския Център за настаняване от семеен тип в квартал „Коматево“ днес започна националната инициатива „Деца помагат на деца“. Гости на възпитаниците бяха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.  14-годишният Борис Ангелов и 16-годишният Цветан Тодоров, които вече са участвали в две заседания на Съвета на децата, са сред първите доброволци, включващи се в инициативата с желание да посещават често Центъра заедно със свои приятели и съученици и да помагат в ученето на настанените в него деца. Мотивира ги ж еланието да помагат на деца от тези уязвими групи. На някои им липсва семейство, на други пък им трябва подкрепа в училище.  Министър Русинова подари на възпитаниците на Центъра дъска за отлични оценки и подчерта, че очаква в инициативата "Деца помагат на деца“ да се включат още ученици от цялата страна.