24.10.2016

СЕМ: Предизборната кампания до момента не е особено динамична

Предизборната кампания до момента не е особено динамична, отчита междинен доклад на Съвета за електронни медии. Ето какво отбеляза на днешното заседание на медийния регулатор Виржиния Савова, старши инспектор в специализираната администрация: Това, което прави впечатление, е, че няма толкова динамични и интензивни предизборни прояви, отразени в електронните медии. В БНТ платените форми са 42, в БНР  - 17. БНТ използва клипове-платени репортажи, а в БНР изцяло това са хрониките. Индивидуалните участия, включително и встъпителните обръщения, са в БНТ - 13 срещу 7 в БНР. Това, което мога да кажа по отношение на референдума, е, че няма ясно открояваща се кампания. Следващият междинен доклад на СЕМ ще излезе на 27 октомври.

Още

Борисов: Цачева си води предизборната кампания сама, тя ще стане президент

Цецка Цачева е перфектен юрист, познава закона. В момента си води предизборната кампания сама. Да сте ме виждали мене – бях на откриването ще отида и на закриването на кампанията. Тя си се еманципира за този един месец и ще стане президент. Това заяви премиерът Бойко Борисов по Нова телевизия, пише БГНЕС. Ето основни акценти в интервюто на министър-председателя пред Нова тв: 1. За управлението след президентски вот: Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш. 2. За избора на Цецка Цачева: Цецка Цачева ще направи по-добър резултат от всички останали. За един месец тя се еманципира. 3. За социологията: Агенции работят за пари. Аз вярвам само на една и на нея си поръчвам по един екземпляр. 4. За ДПС: ГЕРБ и ДПС не могат да управляват заедно. Цачева няма да бъде подкрепена от ДПС. 5. За Ахмед Доган: Ахмед Доган финтира българските политици. 6. За РБ: С Реформаторския блок е лошо, но без тях е още по-лошо, ще последва катастрофа в държавата. 7. За ген. Радев: Генерал Радев ще бъде новият Орешарски. 8. За ГЕРБ Без ГЕРБ не може да се управлява. За 25 години никой не е направил по-добри неща от нас. 9. За съдебната система: По никакъв начин няма да се меся в съдебната система. 10. За Делян Пеевски и Иво Прокопиев: Пеевски и Прокопиев са еднакви. Единият влияе на БСП за министри, а вторият ми влияеше първоначално. Дянков, Плевнелиев, Нона Караджова, Трайков са предложения на Прокопиев. Тези от тях, които не ставаха, ги махнах. 11. За себе си: ГЕРБ е независим. Над мене няма никой. 

От предизборната кампания на Клинтън признаха смятат ли, че са победили окончателно

От предизборната кампания на Хилари Клинтън отхвърлиха предположенията, че вече смятат надпреварата за Белия дом за приключила и вече гледат към голяма победа над републиканеца Доналд Тръмп опитвайки се да спечелят контрола над Сената, предаде Fox News, цитиран от Фокус.

Главният офис на предизборната кампания на Хилари Клинтън е бил евакуиран

Главният офис на президентската кампания на Хилари Клинтън в Ню Йорк е бил евакуиран в петък вечер, след като в плик е било открито бяло вещество, съобщи местната полиция. Субстанцията е била намерена от двама стажанти в офис в Манхатън. След това тя е било занесена в главния офис в Бруклин, който е бил евакуиран. Четирима души са имали контакт с веществото, което полицията тества. Засега няма данни за пострадали вследствие на контакт със субстанцията. Хилари Клинтън е кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ.

Спешен ремонт на изборните правила в разгара на предизборната кампания

Само 16 дни преди вота депутатите промениха Изборния кодекс на първо четене

Делян Добрев за "Белене": Никого не включваме в предизборната си кампания

„Никого не включваме в предизборната кампания. Имаме си кандидат и се занимаваме с него. Не е сериозно да се смята, че по време на предизборна кампания държавното обвинение и институциите ще спрат да си вършат работата”, заяви в „Здравей, България” Делян Добрев, председател на комисията по енергетика в Народното събрание. Така той коментира обвиненията, че в предизборния месец трима червени министри бяха уволнени, а един от тях дори ще бъде изправен на съд. Относно обвиненията за АЕЦ „Белене”, Добрев обясни, че обвиненията са повдигнати, защото при продажбата на старото оборудване то е оценено на 295 млн. евро. Впоследствие е сключен договор, който е на стойност 205 млн. евро, съобщава Нова телевизия. Делян Добрев категорично отрече някой някога да е привилегировал Христо Ковачки. „Имаше редица дела, които се водят с дружества, свързани с Христо Ковачки. Държавата си защитава интересите”, отговори председателят на комисията по енергетика на въпрос дали подкрепят бизнесмена. "Задълженията на Ковачки вероятно са по-малки. Договорът за наем няма общо с концесията. Тази концесия се е дала под условие на едно държавно дружество, след това незнайно как тези права се прехвърлят на едно частно дружество без пари, даже не и за 1 лв., с решение на МС. Това става в края на февруари 2007 г. После тя продава тези права на друга частна фирма за 35 млн. евро. Защо става това?", пита той. „Не обвинявам никого. Ще направим доклад и ще го предадем на прокуратурата”, допълни Добрев.  

Обвинените за "Белене" не били част от предизборната кампания

Бившият министър обясни, че обвиненията са повдигнати, защото при продажбата на старото оборудване то е оценено на 295 млн. евро, а е сключен договор за 205 млн. евро