27.10.2016

София 2018 партньор на вело проект „Карай смело"

София – Европейска столица на спорта е партньор на кампания „Карай смело", популяризираща градското колоездене, съобщава www.sofia2018.bg. Проявата ще се състои този уикенд, на 22-23 октомври 2016 г. от 12 ч. в „Сердика Център София" и е за тези, които искат да се чувстват бързи и уверени на колело. „Карай смело" е събитие със социална отговорност, което цели да образова възможно най-много хора и да даде практични и теоретични насоки за градското колоездене. По време на &...

Още

В столицата ще започне втората част на кампанията "Карай Смело"

В столицата, по обед, ще започне втората част на кампанията "Карай Смело", която ще покаже как да сме оптимално бързи и сигурни при каране на велосипед в града.БНР е медиен партньор на инициативата. Желаещите, начинаещи и напреднали, все още могат да се включат.  Симеон Предов, организатор и един от основателите и председател на спортен клуб "Байктраял София", подчерта, че доста от колоездачите нямат шофьорска книжка и не познават правилата за движение по пътищата. 

Утре и в неделя: Карай Смело София 2016

Сердика Център домакин на събитието

Защо да не пропускате инициативата „Карай смело“

Кампанията популяризира и стимулира безопасното колоездене в градска среда

Инициативата "Карай Смело" показва как безопасно да се кара колело в града

Инициативата "Карай Смело" показва как да бъдеш оптимално бърз и сигурен в твоите умения за каране на колело в града. БНР е медиен партньор на инициативата.  В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Симеон Предов, организатор и един от основателите и председател на спортен клуб "Байктраял София", обясни каква е идеята на "Карай Смело": Всички, които карат колела от доста време, имат практиката, опита и знанията за това какви проблемни ситуации могат да настъпят, как трябва да се избягват коли, какво трябва да се прави на булевардите и т.н. Всъщност решихме тези знания да ги опаковаме под форма, която да е леснодостъпна за хората и да им ги предоставим, за да може всички да се научат. В рамките на два дни всеки ще може да се научи на много неща. Обучението включва пет модула. Първият е "Градско колоездене с инструктор“, което е в реална градска среда. Цялото интервю със Симеон Предов можете да чуете в звуковия файл.