21.10.2016

Апелативният съд на Пловдив гледа наново делото срещу Ахмед Муса и 12-те имами

Апелативен съд Пловдив започна днес ново разглеждане на делото срещу Ахмед Муса Ахмед и 12 имами, обвинени в престъпление срещу мира, предаде кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

Още

Съдът в Пловдив заседава повторно по делото срещу Ахмед Муса Ахмед

Пловдивският апелативен съд ще заседава повторно по делото срещу Ахмед Муса Ахмед, обвинен в проповядването на антидемократична идеология. Въз основа на присъдата на Пазарджишкия окръжен съд , апелативните магистрати увеличиха наказанието му от една на две години лишаване от свобода, а на съучастниците му бяха наложени административни наказания. Върховният касационен съд обаче прие, че жалбата на Ахмед Муса Ахмед срещу присъдата е основателна и определи процесът да бъде насрочен пред друг съдебен състав на Пловдивския апелативен съд.

Пловдивският апелативен съд отказа да пусне от ареста Ахмед Муса

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста обвинения в разпространение на радикален ислям пазарджишки имам Ахмед Муса, предаде БНР. Съдът отказа искането на Муса да измени мярката му в по-лека, а същевременно потвърди решението седмина от подсъдимите по делото за проповядване на радикален ислям да останат под домашен арест. На 14 юли Окръжният съд в Пазарджик постанови по-леката мярка за неотклонение за Ангел Симов, Светослав Манчев, Ерджан Смаил, Рангел Илиев, Александър Иванов,...

Пловдивският Апелативен съд потвърди ареста на Ахмед Муса

Пловдивският апелативен съд остави без уважение молбата на подсъдимия Ахмед Муса за изменение в по-лека на наложената му мярка за неотклонение "Задържане под стража". Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

ВКС върна на Пловдивския апелативен съд за ново разглеждане делото срещу Ахмед Муса

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) отмени присъдата на Пловдивския апелативен съд (ПАС) в наказателно-осъдителната ѝ част, постановена спрямо подсъдимия Ахмед Муса Ахмед, за обвиненията му за проповядване на антидемократична идеология, за членува в организация или група и за проповядване или подбуждане към дискриминация,

ВКС върна на Пловдивския апелативен съд делото срещу Ахмед Муса за ново разглеждане

Върховният касационен съд върна на Пловдивския апелативен съд за ново разглеждане делото срещу Ахмед Муса, съобщиха от съда. Ахмед Муса беше осъден от съда в Пазарджик за проповядване на антидемократична идеология и за членство в подобна организация, както и за проповядване на омраза на религиозна основа. Според ВКС жалбата на Ахмед Муса е основателна, защото при разглеждане на делото от втората инстанция в Пловдив са допуснати съществени процесуални нарушения на правата му или липсват мотиви по съществени за делото въпроси.

Съдът отново даде ход на делото за проповядване на антидемократична идеология

Делото за проповядване на антидемократична идеология срещу Ахмед Муса и още 12 имами от Родопите тръгна отново в Пловдивския апелативен съд.