28.10.2016

Още

Все още не е ясно дали Джеймс Милнър ще гостува на Кристъл Палас

Участието на капитана на Ливърпул Джеймс Милнър за гостуването на Кристъл Палас от 10-ия кръг на Висшата лига остава под въпрос. Двубоят е на 29 октомври (събота) 19.30 часа на стадион „Селхърст Парк” в Лондон, пише БГНЕС. Заради проблеми със здравето Милнър пропусна срещата с Тотнъм от турнира за Купата на Лигата по-рано през седмицата и все още не е ясно дали ще се възстанови за двубоя с Палас. Мениджърът на „червените” Юрген Клоп все пак разкри, че 30-годишният полузащитник е подновил тренировки със своите съотборници, но ще изчака до последния момент, преди да реши дали да го използва.

Супа ала Дали

Салвадор Дали е известен не само с таланта си, но и с невероятните вечерни партита, които е организирал с жена си Гала. Предлаганите на тях рецепти са събрани в книга още през 1973 г., наречена Les Diners de Gala. Чрез нея Дали сбъдва своя детска мечта - още на шест години повтарял, че иска да стане шеф-готвач. Сюрреалистичната готварска книга представя 136 рецепти в над 12 глави – цели десет от тях са посветени на афродизиаците. Илюстрациите и колажите са създадени специално за изданието. На...

Вандали чупиха седалки на стадиона в Елин Пелин (ВИДЕО)

По време на случилото се видео наблюдението на съоръжението не е било включено

Баш майсторът Данчо открит с прерязано гърло в гората, аутопсия установява дали е убит

Ново разкритие още повече забули в мистерия смъртта на 50-годишния Йордан Димитров, който бе открит окървавен в гората край Царево. Първоначалната причина беше нелепа катастрофа, но едва днес при аутопсията става ясно, че Данчо е бил с прерязано гърло.

Обучават магистрати за защита на пострадалите от трафик на хора

Съдии, прокурори и адвокати ще преминат обучение, с което ще затвърдят и задълбочат знанията си за защита правата на пострадалите от трафик на хора. Това предвижда двугодишен партньорски проект между Германия, Швеция, Румъния и България. Той също така цели да се подтикне сътрудничеството между участниците и да се създаде електронна платформа за обмен. Обучението и изграждането на знания  и капацитет у правоприлагащите органи и адвокатите, които работят по проблемите на защита правата на пострадалите от трафик на хора в съдебния процес реално ще започнат през следващия септември. От 4 до 8 ноември обаче ще се проведе подготовката на обучителите в Германия и в Швеция. Целеви групи са съдии, прокурори и адвокати  от България и Румъния с опит в тематиката. Координатор от наша страна е Фондация „Български център за джендър изследвания” , която вече има практика в провеждането на обучения по проблемите на защита правата на човека, също защита правата на жените, насилието и дискриминацията, основани на пола. Специална електронна платформа ще подпомага обмена на знания между експертите: От нашата страна ще бъдат селектирани 50 адвокати, съдии и прокурори, като за целта Българският център за джендър изследвания ще работи пряко с Националната комисия за борба с трафика на хора, с Националния институт на правосъдието и с професионалните гилдии.  

Председателят на Хелинкския комитет: И преди са ме обиждали и заплашвали на улицата

Председателят на Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев няма никакво съмнение, че атаката над него е резултат от правозащитната дейност на организацията. В четвъртък сутринта той беше нападнат беше нападнат в центъра на София от двама неизвестни мъже. "Атаката беше резултат от една ескалация на обидите и заплахите срещу мен и срещу други членове на нашата организация през последните две години", каза той пред "Нова телевизия". По думите му често получават обиди и заплахи...