27.10.2016

Дървета растат върху евакуирания блок в София, на покрива му има и зеленчукова градина

Две дървета са поникнали върху покрива на 16-етажния блок в столичния квартал „Сердика”, чиито жители бяха евакуирани по спешност преди седмица след сигнал, че сградата може да се срути, съобщи „Телеграф”.

Още

Образци на независимото кино от днес в София

Седмо издание на "София Индипендънт филм фест" се открива в столицата. В програмата са 16 игрални и шест документални американски независими продукции, сред които "Чисто сърце", "Пясъчни долари", "Кръстопът 48", "Първият понеделник на май", "Американски мед". Прожекциите са в кино "Люмиер", "Одеон" и Дома на киното. За първи път на фестивала ще бъдат показани четири български филма, създадени изцяло с частни средства. За първи път ще бъде връчена награда за режисура на късометражен филм. Останалите  отличия са за най-добър игрален и най-добър документален филм. Друга новост е сесията за филмови проекти - за развитие на идея, в партньорство със студио "Ню Бояна". Наградата за победителя е от студиото - услуги за 50 000 евро и 5000 евро. Фестивалът ще подкрепи представянето на проекта на Седмицата на независимото кино в Ню Йорк. За първи път в България, по време на фестивала ще има виртуален кино хъб. Благодарение на специалните очила за виртуална реалност и слушалките към тях, зрителите на фестивала ще имат възможност да гледат безплатно селекция от филми, произведени от водещите в света компании и представени на "Трайбека филм фестивал", както и едни от първите български VR филми.

Кобрата все по-близо до мач в София

Пулев търси съперник за 3 декември

София иска Европейската агенция по лекарства вместо Лондон

България ще подаде искане седалището на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) да бъде преместено от Лондон в София. Това научи “24 часа” от правителствени източници. В момента българското правителство изготвя аргументация защо след Брекзит агенцията трябва да бъде преместена в България. Искане за ЕМА вече е подала и Хърватия България ще кандидатства и за още две от европейските институции, които в момента са със седалище във Великобритания - Европейския банков орган и ЕБВР. За тях обаче трудно ще се преборим с Франкфурт, който се превръща във финансовия център на ЕС след излизането на Лондон, обясниха от правителството....

Финансовите отчети може да раздвижат още фондовата борса в София

До края на седмицата публичните компании трябва да обявят индивидуалните си резултати към края на деветмесечието. В сряда Sofix достигна поредният си рекорд за годината, след като се повиши с 0.09% до 518.04 пункта. Оборотът също беше сериозен за следкризисните години – 1.45 млн. лв. за деня. По закон публичните компании обявяват отчетите си за всяко тримесечие в рамките на месеца който го следва и консолидирани до втория след това. По традиция обаче всички ги "изсипват" в последната седмица, а...

Пет района на София остават на сухо заради ремонти, ето кои са те

"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 27 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на водоснабдителното дружество.

Искаме евроагенцията по лекарствата в София вместо Лондон

Ще кандидатстваме и за Европейския банков орган и ЕБВР