21.10.2016

Барзани: За първи път иракската армия и кюрдските пешмерги се бият заедно срещу ИД

Офензивата на антиислямистката коалиция за превземането на Мосул продължава второ денонощие, предаде бТВ. Тази нощ древния иракски град Нимруд, чиито руини „Ислямска държава" унищожи варварски през март, беше отвоюван от джихадистите. В ударите се включиха френски и американски самолети. Близо 10 000 бойци от коалицията се бият на страната на 30-хилядната войска от иракски и кюрдски бойци. „За първи път редовната иракска армия и кюрдските пешмерги се сражават заедно срещу тази терористична организация и се надявам това да бъде добро начало за ащето бъдещо сътрудничество, коментира президентът на Кюрдската автономия в Ирак Масуд Барзани. Командването на американския корпус в Ирак съобщи, че операцията се развива според плановете, въпреки минните полета и самовзривяването на джихадисти-камикадзе. Само в първия ден на офанзивата бяха освободени няколко села и територия от 200 кв. км в околностите на Мосул.  

Още

Паток лечител придружи стопанката си на полет до Северна Каролина

Паток придружи американка на борда на вътрешен полет от Шарлот до Ашвил, Северна Каролина. Птицата се казва Даниел и помага на собственичката си Карла Фицджералд да преодолее посттравматичното разстройство, причинено след инцидент през 2013 година. Всъщност, птицата придружила Карла на два полета - един от Милуоки до Шарлот и един от Шарлот до Ашвил. На борда и на двата самолета птицата била изключително добре приета от останалите пътници, съобщава Нова телевизия.  "Всички буквално се влюбиха в него", разказа Фицджералд пред ABC News. "Той е очарователен и забавен и се държа много добре и на летището и по време на на полета", разказа тя. 

Момчето, пребило съученик заради момиче, проговори за инцидента

18-годишният Християн, който изби зъб и спука челюстта на съученика си Теодор заради момиче, съжалява за постъпката си. След инцидента, който стана вчера в училище „Иван Вазов" в град Вършец, 17-годишният Теодор е в столична клиника, а побойникът днес отсъстваше от училище.

Мъжете от коя зодия са идеалният брачен партньор?

Мъжете от коя зодия са идеалният брачен партньор?

Григор: Победих, но не съм доволен (ВИДЕО)

Димитров не си хареса сервиса в срещата с Андерсън

Загуби ли Мосул, ИД може да се прости с "халифат"-а

Това би бил фатален удар за основателя на организацията