23.10.2016

Скромен протест пред парламента за СЕТА

Това е нов икономически Нойски договор, смятат протестиращите

Още

ЕC даде на Белгия ултиматум до края на деня в понеделник да осигури подкрепата за СЕТА

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще разговаря с премиера на Белгия Шарл Мишел в края на утрешния ден. Ако Мишел не може да даде уверение, че Белгия ще подпише пакта, срещата ще бъде отложена.

Брюксел и Отава решават за СЕТА утре

Европейският съюз и Канада ще решат утре дали ще проведат среща на високо равнище в четвъртък за подписване на Всеобхватното икономическо и търговско...

ЕС и Канада решават в понеделник дали ще се проведе среща за подписване на СЕТА

Европейският съюз и Канада ще решат в понеделник дали да се проведе планираната среща на върха в четвъртък за подписване на търговското споразумение СЕТА.„Утре следобед или утре вечер… председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще разговаря по телефона с канадския премиер Джъстин Трюдо, за да решат дали да проведат срещата на върха“, отбеляза в неделя източник от ЕС.

Румен Гечев: Подписването на СЕТА удря българските фирми. Ще има филити, безработица и ГМО храни

Това е против интересите на българските фирми, тъй като не става дума за споразумение само между Канада и Европа, а за това, че през Канада регистрирани американски фирми влизат в Европа безмитно и без ограничения за генномодифицираните храни.

Шулц се надява СЕТА да се подпише другата седмица

Валония продължава да не приема търговското споразумение с Канада и след разговорите с председателя на ЕП днес

Спешни преговори за спасяване на СЕТА

В Брюксел днес имаше спешни преговори за спасяване на споразумението за свободна търговия на Евросъюза с Канада, блокирано от белгийския регион Валония. Неуспехът повдига въпроса за способността на Общността да сключва изобщо търговски споразумения, отбелязват наблюдатели. Нуждаем се от още време, каза премиерът на Валония, но страните изразиха оптимизъм, че подписване на 27-ми все още е възможно.