21.10.2016

Пожар избухна в апартамент в Пловдив. Има загинал

  В 7,32 тази сутрин е получен сигнал за пожар в апартамент на последния етаж в блок на ул. „Кукуш” 7 в Пловдив, предаде БГНЕС. Три пожарни се отзовали на повикването. Апартаментът е горял интензивно, пожарът се е развил много бурно. Пожарникарите са открили овъглен труп на 79-годишна жена, живееща там. Няма евакуирани хора от блока, пожарът вече е загасен. 

Още

Назад във времето! Ето защо Пловдив има Захарна фабрика

Пловдивчани са свикнали с присъствието на Захарния комбинат в града и едва ли се замислят какъв е бил Пловдив преди да се появи той. В началото се е казвал Захарна фабрика и много – особено от по-възрастните хора, продължават да го наричат така. Когато историята на едно предприятие е повече от 100-годишна, всъщност метаморфозите са много повече от смяната на имената, пише Trafficnews.bg. Но да започнем… с началото.

Проф. Вихра Миланова: В касата на МУ-Пловдив има 85 млн. лв.

Тук стана едно голямо разминаване, не мога да подкрепя незаконосъобразни практики. В никакъв случай не мога да ги подкрепя. Нещата, които ме притесниха в работата ми, бяха изложени в одитния доклад. Това каза отстраненият от поста ректор на Медицинския университет в Пловди

Една от емблемите на Пловдив има нужда от помощ

Емблемата на Главната на Пловдив коминочистачът Христос Христозов ослепя. 70-годишният мъж е сполетян преди половин година от диабет. Резултатът е силно намалено зрение и на двете очи. В момента трудно ходи, защото вижда само силуети. Христос е прегледан от светилото в офталмологията професор Блага Чилова. Диагнозата е катаракта. Само спешна операция може да възстанови зрението му. За целта са необходими малко над 2000 лева, коминочистачът обаче не разполага с парите. Той отправя зов за помощ към пловдивчани, пише "Марица".

Мъж от Пловдив има шанс за живот след уникална операция на рядък тумор в „Софиямед“

Сложна операция по отстраняването на рядък вид тумор извърши екип от ортопеди, съдови хирурзи и уролози  от  университетска болница „Софиямед“ и така даде шанс за живот на 37г. мъж от Пловдив.

Във фаталната нощ на пожара в Пловдив имало опасност от евакуация на половината град

Вечерта на 20 август, когато избухна пожарът в тютюневите складове в Пловдив, е имало реална опасност половината град да бъде евакуиран. Това се случило около 1 часа през нощта, когато пламъците от горящия четвърти склад започнали да се прехвърлят към действаща фабрика за цигари. В нея обаче освен готова продукция и машини, имало и контейнери с газ. Това разказа тази сутрин кметът на Пловдив Иван Тотев, който е бил цялата нощ в зоната на пожара и е наблюдавал действията на пожарникарите. 

Пловдив има реален шанс да бъде един от четирите центрове за върхови постижения в страната

Пловдив има реален шанс да бъде един от четирите центрове за върхови постижения в страната. Това заяви зам.-кметът Стефан Стоянов по време на бизнес форум на тема „Научните изследвания и иновациите – основа за ускорено развитие на икономиката в Пловдивския регион“, който се проведе в града под тепатата. Инициативата е на Община Пловдив, Българска академия на науките и Регионален академичен център – Пловдив и се проведе в Дома на културата „Борис Христов“. „Крайно време да създад...