27.10.2016

Кмет за пример! Марин Рачев възстанови изгорялата къща на болно дете

Кметът на Община Септември Марин Рачев възстанови с лични средства изпепелената от мълния къща на 13-годишно момиче, болно от церебрална парализа. В ремонтираната постройка вече може да се живее, а отец Йордан от Септември и отец Кънчо от Карабунар отслужиха водосвет за здраве. 

Още

Кметът на Карабунар възстанови къща на местно семейство

Семейство Джалеви от Карабунар вече може да посрещне зимата, след като на 15 юли домът им беше поразен от гръмотевица, а най-пострадала се оказа стаята на дъщеря им, информира Нова телевизия. Още преди месец и половина къщата на Тони и Адриана беше напълно възстановена, но вчера те направиха курбан за здраве и благодариха на кметовете на Септември и Карабунар – Марин Рачев и Иван Каменарски. Припомняме, че в началото на лятото мълния опожари покрива на къщичката на семейството в септемврийското село. Те се грижат за момиченцето си Глория, което е болно от церебрална парализа. Кметът на Карабунар се зае да набира доброволни дарения за възстановяването на имота, а още в деня на нещастието Марин Рачев пое ангажимента изцяло да поправи щетите на дома. Три месеца след пожара къщата е неузнаваема. Освен че е възстановен покривът, е направено и изцяло ново обзавеждане в стаята на Глория. Отец Йордан от Септември и отец Кънчо от Карабунар отслужиха водосвет с благоосвещаване на ремонтираната постройка.    

Крадци пробиха магистралния нефтопровод от Бургас до София (обновена)

Пробив в магистралния нефтопровод от Бургас за София в близост до АМ "Тракия" край Горно вършило, в землището на община Септември, стана причина за извънредна ситуация в района тази вечер. След получен сигнал на спешния телефон 112 към мястото на инцидента веднага се отправиха и кметът на Септември Марин Рачев, директорът по "Строителството" инж.

Крадци пробили нефтопровода край магистрала "Тракия"

Пробив в магистралния нефтопровод от Бургас за София в близост до АМ "Тракия" край Горно вършило, в землището на община Септември, стана причина за извънредна ситуация в района тази вечер. След получен сигнал на спешния телефон 112 към мястото на инцидента веднага се отправиха и кметът на Септември Марин Рачев, директорът по "Строителството" инж.

Крадци са пробили нефтопровода край магистралата, по чудо е минало без произшествие (СНИМКИ)

Пробив в магистралния нефтопровод от Бургас за София в близост до АМ "Тракия" край Горно вършило, в землището на община Септември, стана причина за извънредна ситуация в района тази вечер. След получен сигнал на спешния телефон 112 към мястото на инцидента веднага се отправиха и кметът на Септември Марин Рачев, директорът по "Строителството" инж. Явор Митев, полиция, пожарна и гражданска защита.

Гори нефтопровод край магистралата

Магистралният нефтопровод от Бургас за София е скъсан в близост до АМ "Тракия" в землището на Община Септември. Към мястото на инцидента пътуват кметът на Септември Марин Рачев, директорът по "Строителството" инж. Явор Митев, полиция, пожарна и гражданска защита.

Дядо Темелко от Симеоновец навърши 102 години

102 години навърши Темелко Лазаров от септемврийското село Симеоновец. Столетникът от Симеоновец е преживял първата световна година като дете, а после се е сражавал за Родината по време на Втората световна война. В цялата Община Септември има още само един столетник – това е 101 годишният Михал Даскалов, който живее в общинския център. Да го поздравят за рожденият му ден на крака дойдоха кметът на Общината Марин Рачев, зам-кметът Даниела Малешкова, секретарят Нина Вардина и кметицата на селото Богданка Атанасова. Рожденикът почерпи гостите с шо...