22.10.2016

Виртуална разходка в крепостта „Кракра“ за празника на Перник

Утре е празникът на Перник. Българската православна църква ще почете паметта Св. Йоан Кръстител, покровител на миньорския град. Тази година се навършват се 1000 години от втората обсада на крепостта в Перник. През 1016 година войводата Кракра Пернишки удържа победа над византийската армия, водена от император Василий Втори.

Още

Вижте зарята за „1000 години Кракра” и Деня на Перник (ВИДЕО)

Преди броени минути приключиха празненствата по повод Деня на град Перник и “1000 години Кракра” със заря, организирана от Община Перник, провел се на култовия площад „Кракра Пернишки“ в центъра на града.

Кметът на Перник изми срама от "Кракраленд"

Кметът на Перник Вяра Церовска изненада перничани с нещо, което не е правено в България и е сравнително ново за света. Гостите на историческия хълм ще могат да направят виртуална разходка през времето и пространството.

Врачанските полицаи трети в стрелба

Отборът по стрелба на СК „Спартак- Враца“ при ОД на МВР – Враца взе участие в станалия традиционен Републикански турнир по стрелба с пистолет „КРАКРА – ПЕРНИК“, който се проведе от 20.10.2016г. до 21.10.2016г. в гр.Перник. петият по ред турнир в чест на празника на града „Свети Иван Рилски“, бе открит от кмета на града д-р Вяра Церовска и областния управител на област Перник д-р Александър Александров. В турнира взеха участие 13 отбора с общо 71 състезатели. Мъжкият отбор на СК „Спартак- Враца“ в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Румен Ни...

Отборът по шахмат на „ Пауталия спорт 2005” с две трети места

От 13.08.до 15.08.2016г. отбора по шахмат на СКХЗУ"Пауталия спорт 2005" участва в национален отборен турнир по шахмат във гр. Варна . Състезателите от клуба бяха Динко Даскалов , Кънка Витова , Борислав Лазаров с водач Александър Костов . Състезанието беше организирано от СКХУ"Успех" гр. Варна. Участваха отбори от СКИ"Витоша" , СКИ"Пираните „ гр. София , СКХЗУ"Пауталия спорт 2005" гр. Кюстендил , СКХЗУ"Светлина гр. Шумен , СКХУ от гр. Дряново , СКХУ"Кракра"гр. Перник и домакините бяха с два отбора . Игра се по „ „кръговата система „ ...