28.10.2016

"Уикилийкс": Посолството на Еквадор в Лондон прекъсна интернет връзката на Асанж

Посолството на Еквадор в Лондон прекъсна интернет връзката на Джулиан Асанж, основателя на "Уикилийкс", след като в сайта бяха публикувани откраднати поверителни имейли на Демократическата партия на САЩ, злепоставящи предизборната кампания на Хилъри Клинтън, предаде БТА, като цитира ДПА и "Ройтерс". Интернет комуникацията на Асанж, който живее в посолството на Еквадор в Лондон, е прекъсната по нареждане на еквадорското правителство, съобщи "Уикилийкс". Правителството на...

Още

WikiLeaks не пуска материалите си от посолството на Еквадор

Организация WikiLeaks декларира, че разпространява информацията си, включително за изборите в САЩ, от Франция, Германия, Нидерландия, Норвегия и от други държави, а не от посолството на Еквадор в Лондон. Съобщението може да се види на страницата на организацията в Туитър. "WikiLeaks никога не е публикувал материали от територия под юрисдикцията на Еквадор, не възнамерява да прави това и в бъдеще. Господин Асанж никога не е публикувал никакви документи за изборите в САЩ от територията на посолството", отбелязва се още в съобщението. „Уикилийкс“ уверява, че Асандж не подкрепя никого от кандидатите за президентския пост на САЩ, пише БГНЕС. В същото време организацията посочва, че Еквадор „има право да решава по какъв начин да избегне неправилното тълкуване на политиката на страната от страна на медиите и на други държави, но и да зачита права на човека спрямо Асандж“ Наскоро бе съобщено, че САЩ са притиснали Еквадор да спре достъпа на Асандж до интернет. 

Джулиан Асандж просрочил престоя си в еквадорското посолство

Еквадор третира Джулиан Асанж като трофей през 2012 г., когато той отвори вратите на лондонското си посолството за основателя на "Уикилийкс" и го спаси от екстрадиране в Швеция поради обвинения в изнасилване. Сега Еквадор третира Асанж като наемател, който никога няма да си тръгне, предаде "Вашингтън Поуст".

Еквадор призна, че е ограничил достъпа до интернет на Асанж

Еквадор призна, че е ограничил временно достъпа до интернет в посолството си в Лондон, където от 2012 г. се укрива създателят на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асанж, предаде БТА, като цитира "Франс прес". Причината е, че южноамериканската страна се бои, че мъжът използва сайта, за да се намесва в президентските избори в САЩ. "Еквадор ограничи временно достъпа до част от комуникационната си система в посолството си в Обединеното кралство. Това ограничение не възпрепятства организацията...

Еквадор спрял интернета на Асанж, след качването на поверителни мейли на Клинтън

От „Уикилийкс” съобщиха, че посолството на Еквадор в Лондон е прекъснало в събота интернет връзката на Джулиан Асанж, след като в сайта бяха качени поверителни имейли на Демократическата партия на САЩ, злепоставящи предизборната кампания на Хилари Клинтън, пише БГНЕС. "Можем да потвърдим, че Еквадор е прекъснал достъпа до интернет на Асанж тази събота, малко след публикуването на речите на Хилари Клинтън пред (инвестиционната банка) „Голдман Сакс", се казва в официалното изявление на „Уикилийкс”.   

Отлага се с месец разпитът на Асанж

  Официалното интервю на основателя на „Уикиилйкс“ Джулиан Асанж във връзка с обвиненията в изнасилване срещу него се отлага за ноември, съобщи БГНЕС. Разпитът беше насрочен за този понеделник и трябваше да се състои в посолството на Еквадор в Лондон, където Асанж се укрива от 2012 г. насам. Датата на новото интервю е 14 ноември. Един от адвокатите на Асанж – Пер Самуелсон, заяви, че причина за отлагането е скорошното назначаване на еквадорски адвокат, който да извърши интервюто. След края на процедурата отговорите на основателя на „Уикилийкс“ ще бъдат изпратени на шведската прокуратура, която ще реши какво да прави с тях. Еквадор също така разреши по време на разпита да присъстват и шведски прокурор и шведски разследващ полицай, които ще могат да задават допълнителни въпроси чрез еквадорския юрист. На място ще присъстват и двамата шведски адвокати на Асанж. Киото даде убежище на австралиеца, след като той заяви, че се притеснява да отиде в Швеция, тъй като смята, че оттам ще бъде екстрадиран в САЩ, където е издирван заради разкритията на „Уикилийкс“, включващи разпространение на секретна дипломатическа информация.

Асандж обеща тежки компромати срещу Хилари, заплашиха го с атентат

Основателят на „Уикилийкс” Джулиан Асанж обяви, че от балкона на посолството на Еквадор в Лондон ще направи шокиращи разкрития за кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън. Новината беше съобщена от „Фокс нюз”.