24.10.2016

Откриха шестима мъже с отрязани ръце в Мексико

Шест мъже са открити живи, но с отрязани ръце в покрайнините на град Гуадалахара – вторият по големина град в Мексико, съобщи Ройтерс, цитиран от Фокус. На мястото е имало и седми мъж, но той е бил мъртъв, когато е открит. Районът, в който са открити осакатените мъже, е един от най-оспорваните между мексиканските наркобанди.

Още

Уникално шествие на „мъртвите” в Мексико

Хиляди се включиха в „Парада на мъртвите” в Мексико.  За жителите на страната Денят на мъртвите е един от най-важните в годината. Традиционно в столицата и на много други места в Мексико се организират пищни тържества и карнавали, пише Нова телевизия. 

Хиляди се включиха в „Парада на мъртвите” в Мексико (снимки + видео)

Хиляди се включиха в „Парада на мъртвите” в Мексико, съобщава "НОВА".  За жителите на страната Денят на мъртвите е един от най-важните в годината. Традиционно в столицата и на много други места в Мексико се организират пищни тържества и

Хиляди се включиха в „Парада на мъртвите” в Мексико (ВИДЕО+СНИМКИ)

За жителите на страната това е един от най-важните дни в годината

Силно земетресение бе регистрирано край Мексико

Силно земетресение е регистрирано край Мексико, съобщава електронното издание Lalate News, цитирано от Фокус. Данните на сайта на USGS показват, че трусът е бил с магнитуд 5,1. Епицентърът му е на 9 мили южно от Чихиатлан, щата Халиско.

Задържаха бивш полицейски шеф за връзка с клане на 43 студенти в Мексико

В Мексико е бил арестуван бивш полицейски началник по време на разследване около изчезването и клането на 43 студенти по педагогика в югозападния град Игуала преди две години, съобщава Агенция Фокус. Фелипе Флорес е бил началник на полицията в града, когато студентите изчезват в нощта на 26 септември 2014 г. Той е бил най-вероятният човек, знаещ за съдбата им според следователите. „Флорес, който е бил беглец в течение на две години е бил арестуван докато е посещавал съпругата си“, заяви комисарят по национална сигурност на Мексико Ренато Салес. Според разследването студентите са били отвлечени от корумпираната полиция в град Игуала и са били предадени на наркокартел, който ги е объркал за членове на съперническа групировка. След това 43-мата са били убити и изгорени, а останките им са били хвърлени в близката река.

В Мексико е бил арестуван бивш полицейски началник, свързан с изчезвания на студенти

В Мексико е бил арестуван бивш полицейски началник по време на разследване около изчезването и клането на 43 студенти по педагогика в югозападния град Игуала преди две години, предаде Reuters.