22.10.2016

Уникален експеримент! Руснаци заредиха телефон от 1,5 километра разстояние

Заредиха мобилен телефон с лазерен лъч от 1,5 км. Уникалният експеримент руската ракетно-космическа корпорация „Енергия“, съобщи РИА Новости.

Още

След изявлението на Борисов, че подкрепяме санкции срещу Москва, руснаците вече ни мразят

Малко са ги клали турците, пишат потребители в коментари под статиите в руските издания, наричат ни "жалък, страхлив народец, винаги готов на предателство"

Руснаци конструират най-добрия камион в света

Искате ли да достигнете до всяко едно място с личния си камион? Със своите саморегулиращи се гуми руският SHERP ATV може да ви достави това удоволствие. Иновативното превозно средство може The post Руснаци конструират най-добрия камион в света appeared first on IDG.

Нов скандал между Вашингтон и Москва: в Русия смятат, че САЩ са започнали лов на руснаци из целия свят  

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментирфа ситуацията с ареста на руски гражданин в Чехия. Той бе задържан по подозрение в кибератаки след постъпило искане на САЩ.

Москва: САЩ ловят руснаци по света

Русия прави всичко възможно, за да предотврати екстрадирането на арестувания в Чехия руски гражданин, обвинен за хакерски удари срещу САЩ. Това бе заявено от говорителката на руското външно министерство – Мария Захарова, цитирана от ТАСС. „Руското външно министерство и посолството на Русия в Прага работят активно, за да избегнат екстрадирането на руския гражданин. Осигурени са му консулска и правна помощ. Това не е първи подобен случай. Това е поредно доказателство за това, че органите на САЩ ловуват руски граждани навсякъде по света. Те третират нашите граждани като плячка“, заяви Захарова.  ...

Готвят ли се руснаците за война?

Обсъждане на бункери и продоволствие, преместване на ракети, политици, които правят страшни предупреждения... Това предвестник на руско-американски конфликт ли е, пита в. „Вашингтон пост“? В Русия, пише вестникът, се провеждат дейности, които ни карат да мислим сякаш страната действително се готви за война. Московското бюро на „Вашингтон пост“ се опита да подреди признаците, за да анализира доколко голяма е вероятността Русия да се готви за война. В един от районите на Москва се появи плакат, чийто автор моли гражданите да дадат 500 рубли (около 8 долара) за строителството на ново бомбоубежище заради „очаквана ядрена агресия от страна на неприятелски страни (САЩ и техните сателити)“. Признак за война? Определено не, твърди „Вашингтон пост“. Това се оказа фалшификат, вероятно направен, за да се вземат пари от пенсионерите. Губернаторът на Санкт Петербург одобри план за осигуряването на допълнителни 300 грама хляб в продължение на 20 дни за всеки от 5-те милиона жители на града. Признак за война? Не. Това е рекламен трик. Руските коментатори бързо си спомниха за спомените след Втората световна война, когато немската армия държеше в обсада града в продължение на 900 дни. Ултранационалистът Владимир Жириновски предупреди: ако Америка избере за президент Хилари Клинтън „това ще означава война“. Признак за война? Не. Жириновски, който се закле да анексира Аляска, да сравни със земята Полша и балтийските ст...

Руснаците – тръмполюбци! Клинтън = съветски апаратчик

Братушките се надяват САЩ най-накрая да ги оставят на мира