25.10.2016

Още

Нови туристически продукти през зимния сезон ни очакват в Родопите

XIII-то туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”, събра представители на туристическия бизнес от цялата страна в Пампорово. Над 20 изложители предимно от планински курорти участваха в него. На изложбените щандове, всеки посетител имаше възможност да се запознае с отделни туристически продукти, които се предлагат в страната. По време на форума бяха дискутирани и актуалните промени в Закона за туризма и конкурентоспособността на планинския туризъм, както и тенденциите на Балканския туризъм през погледа на би...

Вижте как тежко раненият глиган тръгна срещу опитен ловец в Родопите (ВИДЕО)

Видео на момента, в който тежко ранен глиган се изправя на крака и тръгва срещу приближаващия ловец Юсеин Мехмед, публикува 24rodopi.com писа. Известният ловец е от Родопите е повалил 60 глигана, но никога няма да забрави срещата си с 61-вия.

Животновъд трови Родопите, има опасност и за хората

Фермерът се е опитват да защити стадото си от вълци

Някой трови диви животни в Родопите

За пореден случай на отровени диви животни в Родопите алармират от Българското дружество за защита на птиците. Експертите смятат, че тези инциденти представляват реална заплаха за живота и здравето на хората в региона, съобщава БНР.

Природозащитници намериха 17 отровени животни в Родопите

За пореден случай на отровени диви животни в Родопите сигнализират от Българското дружество за защита на птиците, цитирани от БНР. Експертите смятат, че тези инциденти представляват реална заплаха за живота и здравето на хората в региона. До момента има 17 намерени отровени животни в района, информира Николай Терзиев, експерт в БДЗП. Прокуратурата вече е сезирана, води се следствие и има подозрения кой е извършителят, но все още се събират доказателства, обясни Терзиев. ...

Кой трови животни в Родопите

За пореден случай на отровени диви животни в Родопите алармират от Българското дружество за защита на птиците. Експертите смятат, че тези инциденти представляват реална заплаха за живота и здравето на хората в региона. До момента имаме 17 намерени отровени животни, това каза в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Николай Терзиев, експерт в БДЗП: На пръв поглед тази цифра не е толкова голяма и мащабна, но тук става въпрос за период от две седмици и единичен случай на залавяне на отровна примка. Това означава, че просто самата отрова продължава да се върти, образно казано, в хранителната верига на самото място, където ние направихме търсенията. Това означава, че отровата е много силна и продължава да дава жертви. Това са само животните, които успяхме да намерим. Теренът е много труден, пресечен, затова допускаме, че има повече жертви на този проблем. Цялото интервю с Николай Терзиев можете да чуете в звуковия файл.