27.10.2016

Военният министър открива Комуникационен център за наблюдение

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще открие обновения център за наблюдение и управление на система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти по стандарт TETRA“.

Още

Американският телекомуникационен гигант AT&T купува "Тайм Уорнър" за 80 милиарда долара

Американският телекомуникационен гигант AT&T постигна споразумение за закупуването на медийния конгломерат "Тайм Уорнър", който притежава телевизиите НВО и СNN и компанията за производство на филми и телевизионни предавания "Уорнър брадърс". Това съобщи вестник "Уолстрийт джърнъл".Сделката на стойност 80 милиарда долара се очаква да преобърне из основи американския медиен пейзаж, отбелязва Франс прес.Сливането ще може да бъде осъществено след произнасяне на регулатори за защита на конкуренцията, защото новото образувание ще има пазарна капитализация от над 300 милиарда долара - с разнообразни дейности, от телекомите и медиите до кабелната телевизия и интернет.

Нов комуникационен център в ​министерството на отбраната

Министерството на отбраната и МВР ще търсят начин за съвместяване на двете си комуникационни системи - ТЕТРА. Това обяви заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов при откриването на обновен Комуникационен център във военното министерство. Подобни системи военните и полицията ползват активно по границата, където мобилните оператори нямат обхват. По-късно Специалните сили от 68-а бригада, части от които също са разположени по границата, отбелязаха Деня на парашутиста с ефектни демонстрации пред Паметника на летците и парашутистите в София. Репортаж на Александър Марков.

Николай Ненчев открива комуникационен център

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще открие обновения център за наблюдение и управление на система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти по стандарт TETRA“. С изпълнението на проекта за доизграждане и развитие на системата TETRA на Българската армия ще бъде усъвършенствана способността на командирите и началниците да управляват подчинените си формирования, независимо от тяхната дислокация, на територията на страната, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. Средствата за обновяване на центъра за наблюдение и управление са осигурени изцяло от Министерството на отбраната в изпълнение на приетата Програма за развитие на отбранителните способности и Плана за развитие на Въоръжените сили до 2020 г. С подмяната на хардуера и софтуера на ТЕТРА-центъра се повишат комуникационните способности на българските въоръжени сили и съвместимостта им с тези на партньорите от НАТО. Центърът за наблюдение и управление на система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти по стандарт TETRA“ е структура към Стационарната комуникационна и информационна система (Стационарната КИС). Развитието на автоматизираната мрежа по стандарт ТЕТРА е един от успешните комуникационни проекти, реализирани в Българската армия. Проектът е пуснат в експлоатация от 2003 г....

Телекомуникационен гигант стана спонсор на "Левски"

"Huawei" стартира сътрудничеството си със "сините" в началото на 2017 г.

Комуникационен милиардер от САЩ придоби Формула 1

  Концернът Liberty Media на американския комуникационен милиардер Джон Малоун обяви покупката на легендарната компания за ралита Формула 1, предаде БГНЕС. За новата покупка концернът ще олекне с 4,4 милиарда долара. Новият собственик ще остави Бърни Екъстоун като изпълнителен директор, но назначи Чейз Кери, който е вицепрезидент на кинокомпанията 21 Century Fox за новия президент на Формула 1.

Формула 1 стана собственост на комуникационен милиардер от САЩ

Концернът Liberty Media на американския комуникационен милиардер Джон Малоун обяви покупката на легендарната компания за ралита Формула 1.За новата покупка концернът ще олекне с 4,4 милиарда долара.