28.10.2016

Ужасяващо: Бик за малко да извади и второто око на едноок матадор (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Бой с бикове в Сарагоса едва не завърши с трагедия. Животното вкара своите рога в лицето на едноокия матадор Хуан хосе Падиля, съобщава der Spiegel. Инцидентът стана по време на изпълнението на опасен трик: тореадорът застанал на колене пред бика, за да демонстрира пред зрителите своята власт над животното. След трика Падиля недостатъчно бързо скочи на крака, бикът премина с голяма бързина през него и вкара рогата си в главата му.

Още

Пухкав "гратисчия" обикаля цяла София

Издирват най-големия гратисчия в градския транспорт на София. Нарушителят е навъртял стотици километри в столицата, без да плати и стотинка. Запознайте се с Корки. Кучето пътешественик обиколило София напълно само, без да плати и стотинка, съобщава Нова телевизия. Като всеки пътник, Корки чака на спирката. Избира си автобус, качва се и се вози до желаната дестинация. Корки е най-големият гратисчия в градския транспорт, но за това абсолютно никой не му се сърди. Красавецът се е превърнал в истинска атракция. Хиляди споделят снимки от автобусите с него във Facebook. Щом се измори и не му се чака автобусът, своенравният сладур просто си хваща такси. Корки идва в София от Искъра едва на 10 дни, когато е малка космата топка. Вече е на 7 години, обожава да слуша музика. Никога не яде храна от земята. Мрази котки и да го дърпат за опашката. Пресича винаги на зелено и както разбрахме, хобито му са разходките из столицата. Не е бездомен, напротив. Има си стопани и уютен дом. При поредното пътешествие обаче се губи. На спирката го откриват две момичета. Свързват се със собствениците му чрез Facebook и така Корки се връща отново у дома в „Горна баня” до следващата дестинация. Кой знае - утре може да се вози и във вашия автобус!    

Кирил Николов-Дизела отложи с три дни опита за рекорд в обиколката на Витоша

Състезателят по планинско бягане и ориентиране Кирил Николов-Дизела обяви, че отлага опита си за рекорд в обиколката на Витоша. Планът беше той да стартира в петък. "Приятели, поради не много хубавата метеорологична прогноза, бягането ми по маршрута "Обиколката на Витоша", се отлага за 31 октомври, понеделник. Имайки горчивия опит от Ком - Емине 2014, моят екип и аз, решихме да не се изправяме срещу времето, а вие имайте хубава вечер", заяви Николов във Facebook. Целта на...

Еразъм Ротердамски: Никой не може да обича друг, ако не е обикнал себе си

Видният мислител, философ, хуманист, теолог и филолог от епохата на Реформацията е роден на 27 октомври през 1466 година в Ротердам, Холандия. Явява се на бял свят като незаконно роден син на католически свещеник.

История за една необикновена любов между 38-годишната "Мисис Баба" Елисавета и двете прасета (ВИДЕО)

Елисавета Родина е на 38 г. от Санкт Петербург. Тя става известна с конкурса "Мисис Баба", който тази година спечели. Освен с дъщеря си и внучка си, Елисавета живее и със своите домашни любимци. Това са прасетата Жозефин и Наполеон.

Необикновената любов между руска красавица и прасетата ѝ

Историята започва през 2007 г. - китайската година на Прасето. Тогава Елисавета решава да си купи едно мини прасенце

Навръх празника една необикновена история на жена в нужда и четирима Димитровци

Това лято Юлияна Кискинова от Пловдив и семейството й тръгват на велопоход от Свиленград до Александруполис. Край село Мандра, на 107 километра навътре в Гърция, велосипедът на съпруга й се чупи.