23.10.2016

ДПА: Изборът в САЩ – между пълен идиот и лъжкиня!

Извън големите градове на американския щат ветропоказател Охайо поддръжниците на Доналд Тръмп са основно хора със средни или ниски доходи, изповядващи консервативни ценности. Те продължават да приемат добре богатия нюйоркски бизнесмен с минало на плейбой, пише ДПА, цитиран от БТА.

Още

Изборът в САЩ – между пълен идиот и една лъжкиня!

В Охайо Доналд Тръмп все още се възприема добре

Изборът в САЩ – между пълен идиот и лъжкиня!

В Охайо Доналд Тръмп все още се възприема добре

Сенатор Тим Кейн е изборът на демократите за вицепрезидент на САЩ

Сенаторът от щата Вирджиния Тим Кейн е изборът на демократите за вицепрезидент на САЩ. Кандидатът за президент Хилъри Клинтън официално го представи на предизборно събитие тази нощ, предадоха световните информационни агенции.

Американските избори и светът

Анализът е на Набил Фахми за Project Syndicate. Фахми е бивш външен министър на Египет и бивш посланик на страната в САЩ и Япония. Кандидатът на републиканците за президент на САЩ – Доналд Тръмп – определено не е първият избор на партията. Вотът на 8 ноември наближава, а високопоставени републиканци отказаха да го подкрепят. Демократите го мразят. Той спечели избора в своята партия, защото бе популярен сред избирателите и поддръжниците на партията. От другата страна Хилъри Клинтън определено е изборът на партията. Тя трябваше да пребори силната номинация на Бърни Сандърс, чиито политически възгледи са много по-леви от нейните, и чиито послания отекваха повече сред младите избиратели. Феноменът „Тръмп“ и „Сандърс“ показват, че американските гласоподаватели не се чувстват комфортно с традиционния политически избор. Според скорошни сондажи разликата между Тръмп и Клинтън е близо 5%, като и двамата са с невпечатляващи рейтинги в исторически план. Независимо от това кой спечели изборите, американците ще изберат не кандидата, който харесват, а кандидатът, чиято алтернатива не харесват. До този момент двамата кандидати не се фокусират толкова върху политиката, а върху недостатъците на своя противник. От лагера на Клинтън описват Тръмп като човек, на когото му липсват знания, подходящ темперамент и опит да бъде президент. От другата страна описват Клинтън като корумпиран политически опортюнист. Американците ще определят кой ще е нови...