26.10.2016

В Пловдив честват Деня на парашутиста

Военните от 68-а бригада „Специални сили” в Пловдив отбелязват днес Деня на парашутиста, който по традиция страната ни чества на 18-и октомври. Формированието е наследник на някогашната парашутна дружина с изключителни заслуги по време на Втората Световна война.

Още

Временни ограничения на движението в Пловдив за Деня на Съединението

Във връзка с провеждането на международен мемориален маратон "Съединение" във вторник от 09:30 часа до 12:30 часа ще има временни затруднения на движението по маршрута: град Съединение – село Войсил – село Бенковски – село Царацово и град Пловдив.

24 октомври: България в снимки

Мигранти от харманлийския център за временно настаняване изразиха недоволството си от битовите условия и храната в лагера. Полиция и жандармерия овладяха ситуацията и възстановиха реда в бежанския център.   В двора на Военната академия „Г.С.Раковски“ бе представен проект за изграждането на паметник на Апостола на Свободата Васил Левски. На проверката на дейностите по издигането на паметника, сред присъстващите бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова и представители на инициативния комитет, който е инициатор на проекта.     Дипломатическият институт се включи в инициативата "Денят на най-добрите новини от света" с информационна кампания в две от основните висши учебни заведения в София - СУ "Св. Климент Охридски" и УНСС, както и в Бизнеспарк София и в БТА. Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на българските младежи, но посланията й са ориентирани и към частния и медийния сектор.    Нови и интересни разкрития направиха през последните дни археолозите, работещи на Голямата (епископската) базилика в Пловдив. Те разкриха над 20 квадратни метра мозайки в северната част на базиликата. Откриха и фрагменти от средновековен стенопис със Свети Петър вероятно от 13-14 век.   С ритуал по издигане на Националния флаг на България и знамената на ЕС и на Разлог започнаха тържествата по случай празника на града и 104-годишнината от Освобождението му от...

Ученици от Пловдив отбелязаха Деня на испаноговорящите страни

За пета поредна година учениците от паралелките с испански език в Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив отбелязаха с празник Деня на испаноговорящите страни, пише БГНЕС. От две години веселието се съчетава с благотворителност. Наред с емоциите, свързани с песни, танци, театър и игри, бяха събрани средства за ремонт на стаята за игра в детското онкологично отделение на УМБАЛ "Св. Георги". 

Испански благотворителен празник в ЕГ "Иван Вазов“ събира средства за онкологията на УМБАЛ "Св.Георги"

За пета поредна година в пловдивската езикова гимназия "Иван Вазов" ще се проведе празник по случай деня на испаноговорящите страни. От последните 2 години учениците на гимназията съчетават веселието с благотворителността - един забавен начин, по който може да се помогне на хората в нужда. Тази година целта на учениците е да съберат пари за детското онкологично отделение на УМБАЛ "Св.Георги" Пловдив. С помощта на възпитаниците от училището и всички включили се в каузата, ще бъде ремонтирана стаята за игра на отделението. Програмата на празника ...

Проф. Никола Владов е лекар на годината за 2016

Наградата "Лекар на годината-2016-та година" получава професор Никола Владов, специалист по чернодробна панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА. Българският лекарски съюз, днес, в Деня на лекаря, награди професор Владов, за приноса му в здравеопазването. Отличени бяха 24 районни лекарски колегии. За принос в кариерното израстване на млади лекари, беше отличен професор Красимир Методиев от Медицинския университет във Варна, а за мениджър на годината, професор-доктор Карен Джамбазов от Универскитетската болница "Свети Георги" в Пловдив.