24.10.2016

Разрушават родната къща на Хитлер в Австрия

На мястото й е планирано да бъде издигната нова сграда

Още

Австрия решава дали да разруши къщата на Хитлер

Австрийските власти не са взели решение какво да правят с родната къща на Хитлер. Вътрешният министър Соботка съобщи, че сградата няма да бъде разрушавана, за да се избегнат неонацистки поклонения. Адолф Хитлер е роден в град Браунау на Ин, в северна Австрия. Според специална комисия сградата не представлява ценност като паметник. В нея са се помещавали библиотека, банка и училище, а след 1977 има приют за социално слаби.

Австрия се отказа да разрушава родната къща на Хитлер

Министърът на вътрешните работи на Австрия Волфганг Соботка се отказа от плана си за разрушаването на родната къща на Адолф Хитлер, съобщава BBC. Първоначално той твърдеше, че комитет от експерти е решил сградата да бъде премахната. От въпросния комитет обаче възразиха с мо

Австрия официално се разделя с Хитлер (СНИМКИ)

Всяка година множество заинтригувани от историята посещаваха родната къща на фюрера Адолф Хитлер в Австрия. Тези, които искат да видят с очите си...

Конфискуват къщата на Хитлер в Австрия

Коалиционното правителство на Австрия одобри днес законопроект, позволяващ да бъде конфискувана къщата, в която през 1889 г. се е родил нацисткият лидер Адолф Хитлер, съобщи Би Би Си. До крутата мярка се стигна след упорити откази на собственичката в Браунау ам Ин, близо до германската граница, да продаде имота.

Къщата на Хитлер в Австрия ще бъде конфискувана

Коалиционното правителство на Австрия одобри днес законопроект, позволяващ да бъде конфискувана къщата, в която през 1889 г. се е родил нацисткият лидер Адолф Хитлер, съобщи Би Би Си. До крутата мярка се стигна след упорити откази на собственичката в Браунау ам Ин, близо до германската граница, да продаде имота. Мотивите на властите във Виена за конфискацията са къщата да не се превърне в място за поклонение на неонацисти. Те плащаха наем за нея от 1972 г., като в последните години той възлизаше на 4800 евро месечно.В правителството обаче има разногласия, и по-конкретно между съпартийците от Народната партия - вътрешния министър Волфганг Соботка и вицеканцлерът Райнхолд Митерленер, какво да прави държавата с конфискуваната сграда. Соботка настоява тя да бъде разрушена, а Митерленер - да бъде превърната в музей с образователни цели.

Австрия ще конфискува родния дом на Хитлер

Неонацисти редовно идват в Браунау на поклонение