28.10.2016

Ученици от Варна участваха в семинар за работа с робота Финч

Ученици от началното училище "Васил Левски" в квартал "Аспарухово" във Варна участваха в безплатен семинар за работа с робота Финч. Инициативата е част от Европейската седмица на кодирането. В нея се включват десет обществени библиотеки у нас, за да въведат децата по интересен и забавен начин в света на програмирането. С помощта на Фондация "Глобални библиотеки-България" и посолството на САЩ до 23 -ти октомври  децата ще бъдат обучени да управляват дистанционно петте малки робота, които рисуват, движат се и издават звуци. Tретокласници разказаха за забавлението да си играеш с робот: Роботиката е много интересна и това е много забавен начин да се научиш да правиш неща, за които не си си и мислил. Например да го караш да се движи и да го управляваш от компютъра. От много малък съм си мечтал да ходя на роботика и да управлявам такива роботи.

Още

[ +18 ] Намерих делфинче с отрязана глава край Варна!

На отвратителната гледка се е натъкнал мъж, който се е разхождал по плажа. Потресен от видяното, той дава сигнал за случилото се, алармира Petel.bg. "Днес (11.08) на плаж "Ветеран" южно от Варна станах свидетел на труп на малък по размер делфин....

Очевидец: Намерих делфинче с отрязана глава на плаж край Варна! (СНИМКИ 18+)

На отвратителната гледка се е натъкнал мъж, който се е разхождал по плажа. Потресен от видяното, той дава сигнал за случилото се.

Тъжно! Сърфист намери мъртво делфинче на Рибарския плаж (СНИМКА)

Мъртво делфинче е било изхвърлено от морето на Рибарския плаж във Варна, съобщи известният сърфист Кристиян Ивковски Психопата, информира petel.bg "Гледката е много тъжна. Делфинчето е под 1 метър. Винаги ми е много тежко да видя мъртъв делфин, защото те са много специални морски същества. Близки са до хората.