25.10.2016

Range за „Великобритания търси талант“ тунингован от българското студио Vilner

Above and Beyond, рекламният слоган на Land Rover, е изключително подходящ за етикет за най-новия проект на арт студио Vilner. Освен че това е един от най-екстензивно променените интериори, правени от ателието, базата, върху която [ ... ]

Още

Излизането на Великобритания от Евросъюза ще забави икономическия растеж на Германия

Решението на британците да излязат от Евросъюза ще забави икономическия растеж на Германия още преди самия Брекзит, съобщи вестник „Райнише Пост“, като се позова на проучване на Кьолнския институт за икономически изследвания, предаде БНР.    Според института негативният ефект върху най-голямата икономика в Европа през 2017 година ще бъде четвърт процентен пункт. Германският експорт ще падне с 9 на сто вследствие на отслабването на паунда и на британската икономика като цяло, прогнозират от Кьолнския институт.

Скандални разкрития във висшето образование във Великобритания

Изследователският център за глобално затопляне към London School of Economics (CCCEP) получил милиони долари на британските данъкоплатци с взимането на кредит за изследване, което не било извършено, сочи разследване на в. „Дейли Мейл".

Великобритания се смили над децата от "Джунглата"

Разрушаването на незаконния бежански лагер във френския град Кале, станал известен с името "Джунглата", навлезе във втория си етап днес. На място бяха докарани тежкотоварни машини, които да разчистят палатките и набързо сглобени временни бараки, които станаха символ на най-тежката бежанска криза, която Европа е виждала след Втората световна война, съобщава „Скай нюз“ . Хилядите му обитатели чакат да бъдат преместени в други лагери и центрове за настаняване из цяла Франция. Малцина от хората знаят къде отиват. Повечето от тях научават къде ще бъдат пратени, едва след като се качат в автобусите, пише „Гардиън“. 46 автобуса започнаха да извозват бежанците към новите им домове. Към момента около 8000 незаконно пребиваващи остават в лагера в очакване да бъдат преместени. Мигрантите от зори до здрач, вече втори ден тътрят багажа си по калните улички на лагера, за да се наредят към тълпите от хора, които чакат на дълги опашки да бъдат регистрирани от френските власти. Първите 2000 мигранти, включително 300 деца, вече са получили регистрация. Докато френските власти продължават с разчистването на "Джунглата", британският министър на вътрешните работи заяви пред депутатите, че стотици деца бежанци от злощастния бежански лагер ще пристигнат във Великобритания в следващите три седмици. 800 деца, които твърдят, че имат семейства на Острова, са били интервюирани от служители на вътрешно министерство, които са посетили лаге...

Великобритания ще тренира опозиционни бойци в Сирия, които да се бият срещу ИД

Обединеното кралство възобновява тренирането на бойци от сирийската умерена опозиция и ще изпрати 20 души от Министерството на отбраната в Близкия Изток, за да им помогнат да се подготвят срещу евентуална атака от терористичната групировка „Ислямска държава“, предава вестник The Guardian, цитиран от Фокус. Британският министър на отбраната Майкъл Фалън предстои днес официално да съобщи подновяването на помощта спрямо бойците на умерената опозиция в Сирия. Ходът на британското министерство вероятно ще разочарова сирийските бойци, които са поискали от Великобритания много по-съществена помощ, включително по-тежки оръжия и въздушна подкрепа.