28.10.2016

Австрийските власти събарят родната къща на Хитлер

Къщата, където нацисткият лидер Адолф Хитлер е роден през 1889 година, ще бъде съборена. Това съобщи вътрешният министър на Австрия Волфганг Соботка, цитиран от "Франс прес".

Още

Стана ясно каква зараза е погубила войниците на Хитлер в тайната база на Северния полюс (СНИМКИ/ВИДЕО)

Една конспиративна теория гласи, че някой умишлено е отровил месото на бяла мечка, за да убие учените, които яли от него, в тайната военна база на Хитлер на Северния полюс. В действителност обаче месото е било заразено от паразитен червей, наречен трихинела, дава още подробности "Индипендънт", цитиран от БГНЕС.

Тайната на забравения бункер на Хитлер в Арктика

Базата е служила за метеорологична станция, но името й - "Ловецът на съкровища" навежда на други мисли. Натравяне с месо от бяла мечка слага край на дейността й

Диктаторско меню: Хитлер станал вегетарианец с екстракт от екстременти от български селяни

Диктаторът на Третия райх Адолф Хитлер смятал, че вегетарианството доближава до чистата арийска раса и самият той е заличил месото от менюто си. В края на живота си ядял само картофено пюре и бистър бульон.

Шокиращият начин, по който Хитлер стана Хитлер

На 1 април 1924 г. 34-годишният Адолф Хитлер, странен художник и бивш войник от Австрия, влиза в затвора на баварския град Ландсберг, за да излежи петгодишна присъда за организация на неуспешен преврат, при който са убити 18 души, сред които и четирима полицаи. Хитлер се оказва в затвора на Ландсберг като ръководител на малобройно, губещо влияние и дилетантско антисемитско политическо движение – националсоциалистическата немска работническа партия, пише The National Interest. Девет месеца по-късно той излиза от затвора, вече много по-уверен в себе си и постепенно придобива известност и власт. И нещо много по-важно. Хитлер излиза от затвора като автор на книгата „Моята борба“. В тази книга според биографа Фолкер Улрих „са събрани в едно биографията на Хитлер и неговата политическа програма“. По този начин „Моята борба“, публикувана в периода юли-декември 1925 г. е първата крачка към създаването на култа към личността на автора. Хитлер - лидер на нацистката партия, а затворът в Ландсберг - неговата лаборатория и лабораторията на нацизма. Книгите за Хитлер са предостатъчни. Но написаната от Улрих нова биография „Хитлер: Възход. 1889 – 1939 г.“, се отличава на фона на останалите благодарение на прецизния научен подход на автора и неговия отказ от създаване на митове. „Глобалната индустрия на развлеченията отдавна е протегнала ръце към Хитлер и го е превърнала в герой на...

Ще "маскират" къщата на Хитлер

Австрийските власти са на път да се откажат от плана си да съборят къщата в град Браунау на Ин, в която през 1889 година е роден Адолф Хитлер, предаде АП. Това намерение бе обявено в началото на седмицата лично от министъра на вътрешните работи Волфганг Соботка. Основният мотив - да се сложи край на традицията там неонацисти да правят поклонения.

Австрия решава дали да разруши къщата на Хитлер

Австрийските власти не са взели решение какво да правят с родната къща на Хитлер. Вътрешният министър Соботка съобщи, че сградата няма да бъде разрушавана, за да се избегнат неонацистки поклонения. Адолф Хитлер е роден в град Браунау на Ин, в северна Австрия. Според специална комисия сградата не представлява ценност като паметник. В нея са се помещавали библиотека, банка и училище, а след 1977 има приют за социално слаби.