28.10.2016

Жертвите при наводнението във Виетнам са 25, близо 240 000 разрушени къщи

  Най-малко 25 души загинаха при големи наводнения в Централен Виетнам през уикенда. Стихията е разрушила десетки хиляди къщи, съобщиха властите, пише Нова телевизия. Освен загиналите, четирима души са в неизвестност, посочи на сайта си Службата за предупреждение за природни бедствия. Снимки на наводнените зони от въздуха показват цели жилищни райони под вода. Според службата за предупреждение частично или изцяло разрушените къщи са към 240 000. "Водата се надигна много бързо и отнесе ориза, животните ни, всичко, което имахме", каза пред АФП жител на най-пострадалата провинция Куанг Бин. Виетнамски държавни медии съобщиха, че съществена роля при тези наводнения е изиграла водноелектрическа централа в провинция Ха Тин, която освободила големи количества вода без предупреждение. По случая е започнало разследване. Наводненията станаха още преди идващия откъм Филипините тайфун Сарика да достигне северните части на Виетнам, където е обявено състояние на тревога. Според метеоролозите Сарика ще е най-мощният циклон за приключващия дъждовен сезон, белязан неизменно от силни наводнения в страните от Югоизточна Азия.

Още

Над 500 наркозависими избягаха от рехабилитационен център във Виетнам

Над 500 наркозависими избягаха снощи от център за лечение на наркотична зависимост в Южен Виетнам, съобщи представител на властите, цитиран от ДПА. Наркозависимите са разбили вратите на центъра, след което са се насочили към Трансвиетнамската магистрала, каза Хуен Ван Тин, който отговаря за социалната политика на властите в южната провинция Донг Най. Наркозависими пациенти търгуват с трева в психиатрия ...

Стотици наркомани избягаха от клиника във Виетнам

Повече от 500 души, страдащи от наркозависимост, са избягали от център за принудително лечение в южната част на Виетнам. Пациентите са успели да неутрализиран охраната и са избягали от комуната в провинцията Донгнай, предаде ТАСС, цитирана от Фокус. За задържането на бегълците са били мобилизирани силите на местната полиция. До сутринта те са успели да задържат и да върнат в центъра около 150 души. Издирването на останалите пациенти продължава. Според полицията тълпа от избягали наркомани вече е разбила магазин недалеч от клиниката. Във Виетнам се практикува принудително лечение на хората, които са пристрастени към наркотици. Според местното министерство на труда и социалните въпроси броят на виетнамските граждани, имащи зависимост е достигнал до 200 хил. души и продължава да се увеличава. 

Над 500 наркомани избягаха от клиника във Виетнам

Неутрализирали охраната, разбили магазин и изчезнали

Повече от 500 наркомани са избягали от клиника във Виетнам

Повече от 500 души, страдащи от наркозависимост, са избягали от център за принудително лечение в южната част на Виетнам. Пациентите са успели да неутрализиран охраната и са избягали от комуната в провинцията Донгнай, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус". За задържането на бегълците са били мобилизирани силите на местната полиция.

Юнкер: Защо никой не възразява срещу търговското споразумение с Виетнам?

Канадските визи за българи и румънци отпадат само след подписването на CETA, припомни председателят на ЕК

България и Виетнам поставят акцент върху развитието на нови производства

„Българската страна високо цени присъствието на виетнамските фирми в България.  Ние имаме потенциал да привлечем инвестиции в редица сектори, в които имаме традиционни предимства и повишена конкурентоспособност. Това са отрасли като машиностроене, автомобилостроене, електроника и електротехника, информационни и комуникационни технологии, химическа и фармацевтична индустрия, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, създаването на индустриални зони и високотехнологични паркове“. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски при откриването на виетнамско-български бизнес форум в гр. Хошимин, СР Виетнам.  Лукарски запозна потенциалните виетнамски инвеститори с възможностите за инвестиции в България като изтъкна редица макроикономически показатели и географското местоположение на страната ни като транзитен център, свързващ Европейския пазар със страните от Средиземноморието, Близкия Изток и Азия. “С инвестиционната ни политика предвиждаме специални мерки за стимулиране на инвеститорите, съгласно Закона за насърчаване на инвестициите“, каза министърът.  Той подчерта, че тези мерки включват ускорени административни услуги, възможност за придобиване на имоти държавна или общинска собственост при преференциални условия. Лукарски запозна участниците във форума също и с мерките за стимулиране, като финансова подкрепа за изграждането на необходимата инфраструктура и за обучение на персонал, частично възстановяване на направенит...