28.10.2016

АБВ също иска да се премахне ограничението за секции в чужбина

  От АБВ настояват за отпадане на ограничението за секциите в чужбина или това ограничение да е 55, а не както при сегашните правила - 35 секции в една държава, информира Нова телевизия. От АБВ също така са срещу отчитане на гласовете от квадратчето „Не подкрепям никого”. Причината: „Така ще се сведе до минимум участието на политически партии в парламента и ще се стигне до парламент, в който ще участват само ГЕРБ, ДПС и БСП”, заяви Румен Петков. „Защо Патриотите се притесняват от отпадането на ограничението за секции в чужбина при положение, че нито ДПС, нито ДОСТ имат кандидат за президент?”, попита Петков.

Още

Политологът Антон Тодоров за башибозушко ограбване: Костов забрани да се разследва приватизацията!

Антон Тодоров: Роден е през 1966 г. Завършил е политология в СУ "Св. Климент Охридски". Дипломната му работа е на тема "Генезис и природа на патримониалната държава". Има над 200 публикации в българската и чуждата преса. Поканен е за експерт в анкетната комисия на НС за АЕЦ „Белене“. Антон Тодоров даде интервю за в. "Телеграф": за скритата приватизация и за това как дълбоко пазените тайни от миналото рефлектират върху нас днес.

АБВ: Министърът на външните работи има ли качествата да отстоява националния интерес?

Министърът на външните работи Даниел Митов за пореден път с действие или бездействие основателно провокира въпроса дали разбира какво всъщност е националният интерес и има ли качествата да го отстоява. Това заяви в декларация от името на ПГ на АБВ народният представител Светослав Белемезов, пише БГНЕС. Български и международни средства за масово осведомяване публикуваха информация за публични изявления на президента на Република Турция Реджеп Ердоган, в които са огласени две прикрити претенции на Турция да притежава сфери на влияние извън своите днешни граници, продължи Белемезов. Тези претенции могат да се приемат като опит за прокарване на ислямистка идеология и неосманистка политика, които нямат място в съвременните международни отношения. Подобни провокативни изказвания и пристрастни позовавания на исторически събития не са белег на държавническа отговорност и могат да се интерпретират като оспорване на споразуменията, с които са установени границите на държавите в региона. Това не помага на добросъседските отношения. На този фон предизвиква учудване мълчанието на българските официални власти в лицето основно на МВнР и липсата на действия, които биха способствали за осветляване на случая, за намаляване на общественото напрежение и за защита на националния интерес и националното достойнство. Вместо това министър Даниел Митов лековато подминава проблема със смехотворното пояснение, че не може да коментира „границите на широтата на сърцето на Ердоган“. ПГ на АБВ настоява първо МВнР на Република България да поиска обяснение от турската страна и да реагира остро на всякакви опити за териториални претенции по отношение на България, отбеляза Белемезов. От АБВ настояват министърът да докладва пред Комисията по външна политика за мерките, които е предприел и при необходимост проблемът да се обсъди с цялата му сериозност от правителството и НС, които да заемат категорична позиция и да предприемат мерки за защита на суверенитета и териториалната цялост на България. 

АБВ: Министър Митов за пореден път показва, че не знае какво е национален интерес

ПГ на АБВ настоява първо Министерството на външните работи на Република България да поиска обяснение от турската страна и да реагира остро на всякакви опити за териториални претенции по отношение на България

АБВ няма да подписва споразумение за честни избори с БСП

АБВ няма да подпише на този етап споразумението за честни избори, предложено от БСП, защото социалистите отказват да има многостранни дебати на претендентите за президентския пост. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова на брифинг в парламента.

"Труд": Зелените заграбват Рила под носа на МОСВ

Целият Национален парк „Рила“ да бъде обявен за биосферен резерват – това ще поискат утре представители на екологичните организации от коалицията „За да остане природа в България“. Те ще направят предложението по време на заседанието на обществения консултативен съвет към дирекцията на парка, научи „Труд“.

АБВ иска широк дебат за ползите и щетите от СЕТА

Условията за нас са, като да смениш кон за кокошка, смята Кючуков