27.10.2016

Няма да се разделят! Коалицията остава цяла (обновена)

Коалицията остава цяла, основание за промени в коалицията няма. Това обяви съпредседателят на ПФ Валери Симеонов след среща с премиера Бойко Борисов. Министър-председателят потвърди. До 35 секции - ограничението остава за държавите извън ЕС. Новата методика няма да се използва в президентски и местни избори, бариерата остава 4%.

Още

Ал Абади: Коалицията е изненадана от иракската армия във войната срещу ИД

Министър-председателят на Ирак Хайдер ал Абади, заяви, че иракските военни сили са достигнали напреднал етап в битката за освобождаване на Мосул от терористите от „Ислямска държава“ и добави, че представянето на иракската армия е изненадало съюзниците от международната коалиция, предава Fars News Agency, цитирана от Фокус. „Достигнахме напреднал етап в битката за освобождаването на град Мосул и нашият план е да не евакуираме семействата от градовете по време на освободителните действия“, съобщи Абади и добави, че международната коалиция е изненадата от представянето на иракската армия във войната срещу „Ислямска държава“. "Ние трябва да продължим подготовката на сили за сигурност и да ги държим далеч от сектантството“.

Amnesty International: Коалицията на САЩ убила при въздушни удари 300 сирийци за две години

Международната правозащитна организация Amnesty International съобщи, че в резултат на авиационни удари от международната коалиция начело със САЩ по позиции на ИД за две години в Сирия са загинали 300 мирни жители, стотици са пострадалите.

НАТО изпраща самолет АУАКС в помощ на коалицията срещу ИД

Ще се подсили и участието на инструктори за иракските сили за сигурност

НАТО подкрепи коалицията срещу „Ислямска държава“ с разузнавателни полети

НАТО подкрепи водената от САЩ международна коалиция срещу близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ с разузнавателни полети, пише баварският вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус". Първите машини AWACS излетяха от турската база на Алианса в Коня, разкри генералният секретар Йенс Столтенберг.

Коалицията на САЩ взриви траурна процесия в иракския град Дакук (ВИДЕО 18+)

Водената от САЩ коалиция нанесе удар в иракския град Дакук не по терористи, както бе планирано, а по мирна траурна процесия. Това съобщиха от руското министерство на отбраната. От ведомството уточниха, че в резултат на грешката на военните са загинали десетки души.

Москва: Коалицията ударила траурна процесия край Киркук

По техни данни там няма бойци на "Ислямска държава"