26.10.2016

Няма да има предизборни коалиционни промени нито в Парламента, нито в кабинета

Това стана ясно след спешната среща на премиера Бойко Борисов с Реформаторския блок и Патриотичния фронт

Още

Запознати ли сте с идеите на кандидат-президентите от извънпарламентарни партии?

Запознати ли сте с идеите на кандидатите за президент, които не са издигнати или подкрепени от парламентарните партии? По този въпрос бяха тествани обществените нагласи от "Алфа Рисърч" в предаването "Референдум".

Правната комисия в парламента обсъжда Изборния кодекс

Промените са свързани с отчитането на квадратчето "Не подкрепям никого" и с гласуването в чужбина

Парламентарната правна комисия се заема с последните изменения в Изборния кодекс

Парламентарната правна комисия се заема с последните изменения в Изборния кодекс. Според проекта, отпада ограничението до 35 изборни секции за страните-членки на ЕС. Предвижда се, при необходимост, ЦИК да разрешава гласуването в секции в чужбина да се извършва в повече от една избирателна урна, пише Труд.

Парламентарната правна комисия ще обсъди последните изменения в Изборния кодекс

Парламентарната правна комисия се заема с последните изменения в Изборния кодекс. Според проекта, отпада ограничението до 35 изборни секции за страните-членки на ЕС.Предвижда се, при необходимост, ЦИК да разрешава гласуването в секции в чужбина да се извършва в повече от една избирателна урна. Според предвидените изменения вотът с квадратчето "не подкрепям никого" ще се отчита при изборите за кмет и президент, но не и за пропорционалните избори. Намеренията на управляващите са промените да бъдат гласувани на второ четене в пленарната зала тази седмица и да бъдат обнародвани в Държавен вестник в петък.Предвижда се те да влязат в сила от деня на обнародването.

Румънска депутатка бе осъдена, задето е наела майка си в парламента

Бившата депутатка от румънската Социалдемократическа партия Оана Никулеску Мизил бе осъдена днес окончателно от Върховния касационен съд на една година затвор условно по обвинение в конфликт на интереси, съобщава агенция "Аджерпрес", цитирана от БТА. Бившата народна представителка бе обвинена, че е наела на работа майка си в своя парламентарен офис. Първоначално през октомври 2014 г., Оана Никулеску Мизил бе осъдена на три години затвор условно. Днес петчленен съдебен...

Томислав Дончев: Драмите са в парламента, кабинетът е единен

Проблемите на местните избори през 2015 г. бяха свързани основно с по-ограничения състав на общинските комисии. Проблемът е отстранен, но ни очакват нови проблеми. В София такъв може да се очаква в "Младост", там гражданите ще трябва да гласуват