28.10.2016

Рисковете на професията: Как журналист предава на живо от престрелка в Ирак

Журналистът от Си Ен Ен – Ник Пейтън Уолш, попада в престрелка между кюрдите и бойци на „Ислямска държава“ недалеч от иракския град Мосул, но не спира да предава

Още

Какво е историческото значение на иракския град Мосул

Мосул - вторият по големина град в Ирак, към който иракските сили, подкрепени от водената от САЩ коалиция, предприеха днес настъпление, е в ръцете на джихадистката организация "Ислямска държава" от юни 2014 г., пише Франс прес в обзорен материал.

AFP разкри какво се е случило п овреме на поредните бомбардировки в Ирак

Въздушен удар, извършен от самолети на водената от САЩ международна коалиция срещу близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“, „най-вероятно“ е довел до смъртта на около 20 проправителствени бойци в Ирак, високопоставен представител на отбраната заяви пред френската информационна агенция AFP.

Връща ли се Наско Сираков в Левски?! Ето какво каза легендата (ВИДЕО)

Ако не мислят като мен, нямам работа там, каза "синият" любимец

Обещано: Никакви US войници в Сирия и Ирак, ако Клинтън стане президент

Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън призна за грешка, вкюлчително и с нейно участие, военната офанзива на САЩ...

Какво прави ветеран от Ирак след като напуска армията

Той напуснал американската армия преди 10 години, но спомените още го връщат към миналото

WP: Москва припомни как е предупреждавала да не се нахлува в Ирак

Руското посолство във Великобритания в сряда (6 юли) реагира на независим доклад, критикуващ ролята на Лондон в интервенцията в Ирак през 2003 г., съобщи „Вашингтон Пост“ (The Washington Post/WP). На страницата си в Twitter дипломатическата мисия помести изображение с припомняне, че по онова време Русия е предупреждавала за негативните последици от подобен ход и е определяла войната като „несправедлива и крайно опасна“.