23.10.2016

The Accountant с Бен Афлек оглави боксофис класациите в Америка

Като счетоводител, криещ тайни във филма The Accountant ("Счетоводителят”), актьорът Бен Афлек се изстреля направо на върха на...

Още

Том Ханкс и Мерил Стрийп са почетни гости на фестивала в Рим

  Американските актьори Том Ханкс и Мерил Стрийп ще присъстват на десетдневния кинофестивал в италианската столица, който се открива на 13 октомври, съобщиха организаторите, предаде БГНЕС. Ханкс ще получи награда за цялостно творчество в деня на откриването и в негова чест ще бъде показана ретроспектива на някои от най-успешните му филми. Стрийп ще участва в свободен разговор с почитатели в рамките на рекламната кампания за новия филм на Стивън Фриърс „Флорънс Фостър Дженкинс”, в който актрисата играе богата наследница, която настоява да е оперна певица, но няма глас. Американският кинорежисьор Оливър Стоун ще представи последния си филм „Сноудън”. Фестивалът ще бъде открит с филма на Бари Дженкинс "Moonlight" – приета с бурно одобрение драма за личностните проблеми на млад чернокож мъж от Маями, който е с хомосексуална ориентация. На фестивала ще има и няколко премиери. Сред тях е документалният филм „Неапол'44”, в който гласът на Бенедикт Къмбърбач разказва за преживяванията на Норман Люис – прочут британски писател пътешественик и разузнавач в края на Втората световна война. Премиерно ще бъдат показани също иранската драма "Immortality", китайският 3D "Sword Master", австралийският филм "Goldstone" и трилърът на Гавин O'Конър "The Accountant" с Бен Афлек. Римският кинофестивал ще бъде закрит с филма "Lion", в който участват Никол Кидман и актьорът от „Беднякът милионер” Дев Пател. 

Бен Афлек снима филм по Агата Кристи

  Американският актьор Бен Афлек се готви да заснеме филм по детективската пиеса на Агата Кристи „Свидетел на обвинението“, съобщава порталът Aceshowbiz, предаде БГНЕС. В пиесата се проследява разследването на убийството на богата вдовица. По същата пиеса и едноименен разказ вече има филм, заснет през 1957 г. Той е дело на режисьора Били Уайлдър, а една от главните орли се изпълнява от Марлене Дитрих.