27.10.2016

"Пепси" намалява захарта и солта в продуктите си

Американският гигант "Пепсико" (PepsiCo) ще похарчи милиарди долари, за да разработи нови напитки и закуски както и да намали захарта, солта и мазнините в съществуващите вече, съобщава "Файненшъл таймс". Това ще се случи заради търсенето на по-здравословни храни и натиска от страна на регулаторите за мерки, които да намалят затлъстяването сред населението, което се е превърнало в епидемия. Това е един от първите производители от тази индустрия, който предлага продукти с намалени нива...

Още

Кока-Кола и Пепси намаляват захарта

Кока-Кола и Пепси обявиха, че намалят захарта в продуктите си и ще започнат да продават и други напитки, сред които кафе, чай и бутилирана вода, предаде "Бизнес Инсайдър". "Американците консумират 30% захар дневно повече от колкото преди 30 г. и нараства заплахата от твърде многото захар в храната", това казаха от Обществото по Затлъстяване.

Учени откриха ново изключително полезно качество на канелата

Канелата в храната може да охлади тялото с два градуса, като носи и други ползи за здравето. Учени от университета на Мелбърн установиха, че канелата допринася за доброто състояние на стомашната стена, като намалява отделяната стомашна киселина и пепсините и така сваля температурата.

Канелата намалява стомашната киселина и охлажда тялото

Канелата в храната може да охлади тялото с два градуса, а носи и редица други ползи за здравето, съобщи сайтът EurekAlert. Учени от университета на Мелбърн установиха, че канелата допринася за доброто състояние на стомашната стена, като намалява отделяната стомашна киселина и пепсините и така сваля температурата. Канелата е най-полезната подправка Това сигурно е една от причините канелата да е толкова популярна в топ...

Канелата има охлаждащ ефект

Канелата в храната може да охлади тялото с два градуса, като носи и други ползи за здравето. Учени от университета на Мелбърн установиха, че канелата допринася за доброто състояние на стомашната стена, като намалява отделяната стомашна киселина и пепсините и така сваля температурата. Това сигурно е една от причините канелата да е толкова популярна в топлите райони.