27.10.2016

Трайков: Политическа арогантност бе да спреш работата на държавата, заради предизборната кампания

„Политическа арогантност и да се опиташ да затвориш всички канали на комуникация и на работа на държавата, докато тече предизборната кампания“, каза в Карлово кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. По думите му е станало ясно за всички, че въвеждането на квадратчето „Не подкрепям никого“ не е предложение на Реформаторския

Още

Цветан Цветанов в Раднево: Политическата стабилност е необходима, за да продължи възхода на общините в България

Президентските избори са много важни, защото те могат да дадат допълнителна гаранция за развитието на България. Общините в страната разчитат на политическата стабилност, за да продължи възхода им. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жители на Раднево. Той призова присъстващите да не се поддават на манипулации и внушения.

Цветанов в Раднево: Политическата стабилност е необходима, за да продължи възхода на общините в България

Президентските избори са много важни, защото те могат да дадат допълнителна гаранция за развитието на България. Общините в страната разчитат на политическата стабилност, за да продължи възхода им. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жители на Раднево.

Цветан Цветанов в Казанлък: Политическата стабилност е важна за бизнеса

Политическата стабилност е важна за развитието на бизнеса. Стабилното българско правителство, което имаме в момента, води до просперитет за всички сектори. За да продължи да се подобрява средата за живеене и инвестиции във всички български общини, е важно на 6-ти ноември да изберем стабилността с номер 17 в бюлетината за Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

Проф. Гечев: Ще се търси политическа отговорност от лицата, които са спрели проекта „Белене“

„Ще дойде ден, когато ще се търси политическа отговорност от лицата, които са спрели проекта „Белене“. Сега се занимаваме с нарушения, които ще провери съдебната система, но някои ще трябва да носи отговорност“. Това заяви зам.-председателят на БСП Лява България проф. Румен Гечев в сутрешния блок на БНТ.

Рамадан Аталай: Действията на прокуратурата по "Белене" нямат връзка с политическата обстановка

Действията на прокуратурата не бива да се свързват директно с политическата обстановка, въпреки че в ГЕРБ като че ли са започнали да търсят „врага с партиен билет“. Това каза в предаването "Преди всички" Рамадан Аталай в коментар на поредното обвинение по казуса "Белене", отправено към председателя на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев . За Аталай този акт е част от раздвижването на институциите след 2012 година, които по думите му са се поразмърдали да излизат с определени мнения и становища по развитието на проекта АЕЦ „Белене “. Рамадан Аталай изрази предположение, че Делян Добрев ще намери аргументи и доказателства, че не е ощетил държавата. Не трябва да се смесва проектът „Белене“ като политическо решение за неговото продължаване или спиране с проверките на прокуратурата на изпълнителната власт и кои от нейните действия са в ущърб на държавата, смята Аталай. Той определи проекта "Белене" като един от най-интересните и най-безобразните от гледна точка на загуба на средства . Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов акцентира върху наличието на свидетелски показания и допълни, че в системата има доказателства за манипулирани документи. Той посочи, че не можем да упрекнем прокуратурата в политика, защото ако започнем да сриваме институциите по този начин, ще загубим държавността си . Енергийният министър от кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев заяви, че е уволнил ръководството на Българския енергиен холдинг заради плащанията за АЕЦ "Белене", продължили и след решението на парламента от 2012 година за спиране на проекта. След като вчера прокурактурата поиска имунитета на бившия министър от ГЕРБ Делян Добрев  настоящият министър Теменужка Петкова го защити с твърдението, че плащанията на НЕК към консултанта по проекта не са били направени по негово време, а по времето на Стойнев. Припомняйки, че е разпуснал съвета на директорите на БЕХ, когато е разбрал за извършени плащания, Стойнев отбеляза:2013 година, януари месец, Съветът на директорите на БЕХ взима решение да намали тези плащания, да не ги прекрати. И, когато аз разбирам, че някой зад гърба ми предприема подобни действия, веднага разпускам целия Съвет на директорите, с които тогава съм работил. В момента, в който аз разбрах за получени плащания, прокуратурата се самосезира след моя пресконференция и борда на БЕХ бе освободен. По мое време спира целият процес на плащания и след това такива не е имало . Големият въпрос е защо бе спрян този проект, кой го спря и защо сега българският народ трябва да плаща, подчерта още Драгомир Стойнев, според когото министърът не може да влезе в дадена фирма и да следи какви фактури влизат, затова има градация на отговорността. Всички гледни точки по темата, изразени в предаването "Преди всички", можете да проследите в звуковия файл.