26.10.2016

След 4-годишно преследване: Авджия гътна 300-килограмов глиган

300-килограмов глиган е новият трофей на 46-а ловна дружинка от харманлийското село Шишманово, отстрелян преди дни в местността „Финкая“. Дивото прасе попаднало в полезрението на Милан Петров – Милански, който го свалил с два точни изстрела.

Още

Авджия от Бойно повали 200-килограмов глиган

Гигантско диво прасе повалиха ловците от дружинката на кърджалийското село Бойно, група Велишане. Звярът тежал повече от 200 килограма, а глигите му са дълги над 20 сантиметра. Късметът се усмихнал на 41-годишният Бахтияр Байрам. Още около 9 часа сутринта на мушката на опитния авджия попада величественият глиган, който местните преследвали от дълго време насам. „В един момент глиганът тръгна към мен, но с два изстрела го повалих на земята”, сподели Бахтияр. Той е стрелял с турска ловна пушка „Чърчил”. Това е най-големият удар досега за 10-годишния стаж на ловеца. „Дано силният сезон продължи”, пожела си майсторът от Бойно....

Авджия излезе за гургулици, но налетя на голям звяр

Ловец, тръгнал за отстрел на гургулици край Монтана, налетя на стар вълк единак и го ликвидира с един изстрел. 52-годишният Младен Милчов излязъл в почивните дни да дебне прелетни птици край село Горно Белотинци.

Авджия издъхна след 4-дневни мъки

Ловец се гръмна в корема и издъхна след 4-дневни мъки. 62-годишният Цветан Цолов от Трудовец се простреля в стомаха на 1 август. Въпреки успешната операция в УМБАЛСМ "Пирогов” на 2 август, два дни след това състоянието му рязко се влошило.

Колеги с ужасяващи подробности за ловеца, който се простреля до Лилково

Ръката на ловеца Ангел Тороманов, който се простреля вчера край Лилково, висяла като чужда. Това разказаха негови колеги. 60-годишният авджия се самопростреля при откриването на лова, след като се спъна на стръмна пътека. Веднага е транспортиран до хирургиите на Пещерско шосе. Опериран е незабавно.