26.10.2016

Мъжът, разпрал котка в Бургас, е задържан за 72 часа

Районна прокуратура –Бургас задържа за срок от 72 ч. Живко С. Той е обвинен в извършване на престъпление от общ характер, а именно, че на 07.10.2016 г. около 16,35ч., в гр. Бургас, ж.к. „Лазур“, пред магазин „Болеро“, проявил жестокост към гръбначно животно – котка, като му причинил противозаконно смърт, по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост, като деянието е било извършено на публично място- престъпление по чл.325б, ал.2, т.2 и т.3, предл. първо, вр. ал.1 от НК. За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 г. до 3 г. Според направена справка Живко С. е осъществил деянието в изпитателния срок на постановена му  осъдителна присъда за държане на наркотични вещества. Днес Районна прокуратура –Бургас внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия....

Още

Извънредно! Акция в центъра на Бургас: Полицаи удариха квартирата на оборотен дилър

Служители на Първо РУ-Бургас разбиха квартирата на популярен дилър. 27-годишният мъж бил гастрольор от Варна. Той тъкмо „опънал“ стоката да се изсушава, когато в квартирата му в центъра на Бургас нахлули полицаи, пише "Флагман".

Хванаха бургаски хирург пиян на дежурство

1,9 промила отчела алкохолната проба

Бесен екшън заради 1 лев в Бургас!

Бургазлия така се разгневи за 1 лев, че разпарчети с нож автомат за кафе в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Избликът му на ярост ще му струва 397 лева, тъй като ще трябва да плаща щетите по машината. Трагикомичният случай завърши с истинска полицейска акция по неутрализирането му, както и с присъда за хулигана, с която ще запомни сутрешното си кафе, пише burgasinfo.

СНИМКА показа бургаският чародей, който в дена на смъртта му стана публично известен

Правнук на починалия днес от естествена смърт в леглото си Петър Джингарски-Сърбина показа уникална снимка. Тя е направена през 2005 година, когато прабаба му Кера все още е била сред живите. До днес, повече от половин век, образът на Сърбина, считан за чародей, придобива публичност.

Пиян хирург в Бургас за малко не оперира дете

В болницата дошла полиция и след тест със дрегер станало ясно, че лекарят е с 1,9 промила алкохол

Пиян хирург от Бургас за малко не оперира дете

В болницата дошла полиция и след тест станало ясно, че лекарят е с 1,9 промила алкохол