21.10.2016

Живков: Разполагаме с перспективен отбор

  „Имаме млад, перспективен отбор. Виждаме бъдещето в хората, които привлякохме и на които ще залагаме. Наясно сме, че те все още не са готови и завършени състезатели, но нашите амбиции са те да развият своите индивидуални качества, а впоследствие и отборни. След това вече ще можем да търсим по-сериозни резултати в бъдеще. Друга наша цел е по-възможно най-бързия начин да възстановим основните ни играчи от миналата година, които все още лекуват контузии.” Това заяви наставникът на волейболния шампион на България при мъжете Добруджа 07 Мирослав Живков преди началото на новия сезон в родното първенство, предаде БГНЕС. „Направихме близо 10-11 контроли, които ни дадоха някаква ясна оценка къде се намираме, с какво разполагаме и какви ще бъдат целите ни през годината. В момента разполагаме с 18 състезатели, от които 3-4 са много млади и са част от детско-юношеската школа на Добрич. Гледаме малко по-напред в бъдещето и затова идеята ни е да заложим повече на нашата школа”, каза още младият специалист. Живков не пропусна да коментира и историческото първо издание на финала за Суперкупата на България. В много оспорван и атрактивен двубой, игран пред пълни трибуни в спортната зала “Васил Левски” в Пазарджик, неговият тим отстъпи на Нефтохимик 2010 (Бургас) с 2:3 (23:25, 25:20, 34:32, 15:25, 12:15). „Един много интересен мач, достоен за финал на Суперкупата. Имахме своите шансове. Искам да поздравя своите състезатели, които се представиха достойно, поздравления и за съперника, който изигра много добър мач, успя да издържи в решителния пети гейм и в крайна сметка да спечели.” 

Още

ЕК: Разполагаме със средства за подкрепа на България в опазванe на границите

Винаги сме били готови да подкрепим България, както помогнахме и на останалите държави по външните граници на ЕС за справянето с бежанската криза. Това заяви днес на пресконференция в отговор на въпрос говорител на Европейската комисия, предаде БНТ. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер отдели особено внимание на този въпрос във вчерашното си слово пред Европейския парламент. Готови сме да помогнем на България и на всички останали, които трябва да се справят с охраната на границите и с миграционния прилив. Това беше и остава първостепенна задача, добави говорителят. Той отбеляза, че Юнкер е в постоянен контакт с премиера Бойко Борисов в последните седмици. Нашите експерти оценяват на място конкретните нужди. Те трябва да посочат каква финансова помощ може да бъде осигурена от бюджета на ЕС за вътрешни работи. Еврокомисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос лично се занимава с този въпрос, а служители на съответната генерална дирекция в момента са в България, поясни говорителят. Той уточни, че от тази седмица у нас са разположени 173 служители на Фронтекс, от които 120 са по границата с Турция, а останалите са на браздата със Сърбия. Ще бъдат изпратени допълнителни подкрепления от хора и техника, включително сухопътни и въздухоплавателни средства. До 2020 г. в бюджета на ЕС са предвидени 91 милиона евро за такива цели, допълнително сме осигурили 12 милиона евро спешна помощ. Още не сме получили официалното искане от българските власти за осигуряването на финансови средства, въпросът се обсъжда в момента, добави представителят на ЕК. Разполагаме със средства, воля и правила. След като нуждите бъдат установени, ще стигнем до сумата, която ще бъде осигурена, посочи говорителят.

ЕК: Разполагаме със средства, воля за подкрепа на България

Още не е получено искането от българските власти за помощта

Републиканската партия в САЩ: Не разполагаме с данни за хакерска атака срещу нас

  Националният комитет на Републиканската партия в САЩ не разполага с данни за извършена хакерска атака на нейните компютърни системи. Това се казва в разпространено съобщение на официалния представител на комитета Шон Спайсър в „Туитър“, пише БГНЕС. По-рано председателят на комитета за национална сигурност на Камарата на представителите в американския Конгрес Майкъл Маккол заяви, че компютърните системи на комитета на Републиканската партия са били обект на хакерска атака. Конгресменът стовари отговорността за тази атака на Русия, но не посочи никакви доказателства за това. 

ЕК: Разполагаме със средства за подкрепа на България в опазван на границите

Винаги сме били готови да подкрепим България, както помогнахме и на останалите държави по външните граници на ЕС за справянето с бежанската криза. Това заяви днес на пресконференция в отговор на въпрос говорител на Европейската комисия.

Разполагаме с 30 дни за да спрем WhatsApp да споделя личната ни информация с Facebook

WhatsApp представиха официално първият си ъпдейт свързан с поверителността на данните на потребителите от четири години насам. Благодарение на него потребителите ще могат не само да знаят как, но и защо личната им информация се споделя с Facebook, които притежават мобилното приложение. Така вече всички ние ще знаем каква информация се обменя между WhatsApp и социалната мрежа , а това се случва, за да може компанията да таргетира по-добре рекламите си.    Ако искате това да не се случва трябва да посетите Settings>Account менюто, където скоро ще видите допълнителна секция свързана с новите условия, предаде Forbes. В голяма степен Facebook използват данните ни от WhatsApp, които са свързани с хората, които следваме с идеята да подобряват съдържанието, което ни показват. Oт друга страна тези метаданни се използват от нея, за да може нейните рекламни партньори да разберат по-добре от какви неща се интересуваме.   От WhatsApp споделиха, че започват да споделят личната ни информация като например телефонни номера с Facebook, но ще криптират всичките ни съобщения, които ще останат в тайна. За в бъдеще потребителите ще имат пълен контрол над текстовете, които качват в WhatsApp и те няма да бъдат споделяни в сървърите на социалната мрежа.  Въпрос на време е да видим как тази информация ще се отрази на популярността на приложението сред потребителите по цял свят.   Вижте шест нови функции в WhatsApp, които е добре да знаете

"Уикилийкс": Разполагаме с още материали, свързани с президентската кампания на Клинтън и Демократическата партия

Създателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж сподели: „Разполагаме с още материали свързани с президентската кампания на Клинтън“, заяви Асанд, отбелязвайки, че става въпрос за „извънредно интересни“ документи. Но не каза кога организацията смята да публикува този архив. Това съобщи в петък в интервю за телевизия CNN създателя на „сайта за изтичания".