26.10.2016

Ученици от Пловдив ще получат стипендии за образованието си от местния бизнес

Този текст е част от специалното издание на "Капитал" Регионален бизнес: Пловдив. Още за развитието на бизнеса в отделните региони в страната може да откриете тук.Николет Матакова, Елизабет Джамбазова и Надя Колева можеха просто да си гледат учението в Лондон, Милано и София. И трите са от пловдивски семейства, които имат възможност да им дадат образование. Момичетата обаче решават, че образованието е ценност, която искат да споделят. И на крилете на ентусиазма решават, че правилният начин е да...

Още

Регионалната инспекция в Пловдив установи, че в р. Чепеларска няма мъртва риба

Експерти на РИОСВ – Пловдив и Регионалната лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда извършиха последващ контрол по повод сигнал за замърсяване на река Чепеларска от миналата седмица. Направен е обход обратно на течението на реката от моста на Кемера през моста на село Катуница до промишления канал на „КЦМ“ АД. Не са установени нови екземпляри мъртва риба, съобщи БГНЕС. Взети са проби за анализ от водите на реката при моста на Катуница, които показват ниско рН със стойност 2,44 и електропроводимост – 3 654 µS/сm. Извършени са последователни пробонабирания от промишления канал на комбината, от точките на заустване след Централната пречиствателна станция за отпадни води на КЦМ, от условно чистите охлаждащи води на дружеството и от отпадъчните води на „Агрия“ АД. Измерванията показват, че причина за замърсяването е „КЦМ“ АД. Измерената стойност на потока охлаждащи води на комбината е с рН под 2, а електропроводимостта – 9361 µS/сm. Пониженото рН се дължи на недобро затваряне на винтилите на филтър-преса „Алфа Лавал“ от цех „Електролиза“, което е довело до смесване на охлаждащите води с цинков електролит. Спешната реакция на оператора и спирането на филтър-пресата са довели до нормализиране на стойността на рН. Измерено е рН 7,52, а електропроводимост – 857 µS/сm. След окончателните данни от анализираните от Регионална лаборатория – Пловдив проби, операторът ще бъде санкциониран за нарушение на условия от издаденото комплексно разрешително. 

Локомотив (Пловдив) се разделя с трима чужденци

От клуба водят преговори за прекратяване на договорите

Ботев (Пловдив) разваля концесията за стадиона

"Канарчетата" имали инвеститор, който е готов да дострои стадиона

Шок в Пловдив! Автобус потегли без шофьора си, пенсионерка пищи и вика за помощ

68-годишна пловдивчанка преживя истински шок, след като автобус по линия № 1, в който седяла, потеглил, но без шофьор. Това разказа препатилата пенсионерка пред ”Марица”. Случката се е разиграла в 10.20 часа в понеделник предобед.

Скъсани кабели предизвикаха огромни задръствания в Пловдив

По мрежата не тече ток, защото тролейбусите в града не се движат от години

Агенти под прикритие заковаха фалшификатори на пари в Пловдив

Пловдивският окръжен съд осъди Румен Николов на едно общо най-тежко наказание от 4 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип за три престъпления, насочени против паричната и кредитната система.