24.10.2016

Терор в Германия: Училища хлопват кепенците от страх да не стрелят по тях

Няколко училища в Германия са получили заплашителни имейли, в които се казва, че ще бъдат нападнати и ще бъде стреляно по тях, съобщиха от местната полиция. Всички съобщения имали сходно съдържание, информира RT.

Още

Анонимни заплахи затвориха училища в Германия

  Най-малко девет германски училища са под тревога след получаването на анонимни онлайн заплахи, съобщиха образователните власти в страната, пише БГНЕС. Две средни училища в град Магдебург са върнали общо 900 ученици вкъщи, съобщиха от полицията, допълвайки, че най-малко седем други учебни заведения в Лайпциг също са получили заплахи. „Имейлът е стигнал до няколко училища... Въпреки че действаме по презумпцията, че това не е сериозна заплаха, ние предприехме мащабни мерки“, написаха в Туитър от полицията в провинция Саксония. Във всички девет училища са изпратени въоръжени служители на реда. Според съобщения на телевизионния канал MDR има засегнати училища и в Долна Саксония и Бавария.

Евакуират училища в Германия заради онлайн заплаха за бомби

Най-малко девет германски училища са под тревога след получаването на анонимни онлайн заплахи, съобщиха образователните власти в страната. Две средни...

Полицията в Германия започна проверки в училища заради заплашителни имейли

Германската полиция започна проверки в няколко училища, включително в Лайпциг и Магдебург, където са получени имейли със заплахи. Това съобщи днес радио Ем Де Ер.

Irish Dance Academy Sofia Ви кани на безплатен уъркшоп по ирландски танц

П рез последните десетилетия и рландският танц се превърна в глобален феномен. Породен от богатото културно наследство на Ирландия и добил популярност благодарение на знаменитите танцови спектакли на Майкъл Флетли и Lord Of The Dance, този магнетичен стил на танцуване в момента се практикува от малки и големи в стотици училища из цял свят. Този уикенд Irish Dance Academy Sofia В и кани на двучасов безплатен уъркшоп по ирландски танц за деца с преподавател Сандра Кунърт. Родена и израснала в Германия, Сандра Кунърт се е обучавала повече от 10 години в Дъблин при двама от най-именитите преподаватели в областта на ирландските танци - Шеймъс и Ейн О'Шеа. Школата им в Дъблин продуцира десетки световни шампиони и първата трупа на спектакъла Riverdance. Към момента Сандра е ръководител на Берлинската академия по ирландски танц, част от която е и българската школа Irish Dance Academy Sofia. Семинарът ще предостави на децата възможност да се запознаят с основит е на ирландския танц. Фокусиран върху базисната техника и работа с ходилото, баланса и традиционни хореографии, този уъркшоп ще се проведе в два последователни дни по 1 час – на 22 -и октомври (събота) от 15 до 16 ч. и на 23 -и октомври (неделя) от 12 до 13 ч. в Derida Dance Center на бул. „Сливница“ 245. Семинарът ще се проведе с подкрепата на Посолството на Ирландия в София. В предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива" на 23-и октомври /програма "Хоризонт", 20-22 ч./ очаквайте интервю с г-н Патрик Колмън от Ирландското посолство и г-н Росен Идеалов от Irish Dance Academy Sofia .

Кунева: Залагаме на учителите

Фокусираме се върху професионалното образование, което има нужда от учители от самия бизнес. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева по време на среща с Уенди Коп, изпълнителен директор и съосновател на глобалната мрежа Teach For All и Евгения Пеева, изпълнителен директор на Teach for Bulgaria и програмата „Задно в час“. В момента е изключително важно децата да получават добра и съвременна теория, която да е съчетана с повече практика в реалния бизнес, подчерта тя. Целта е пазарът на образование да се срещне с този на труда. Учителите са най-важни за мен, защото техният брой намалява, както в България, така и в световен мащаб, каза министър Кунева. Затова трябва да се заложи на допълнителна квалификация и подпомагане на преподавателите и да се търсят млади кадри, които да навлязат в професията. Ние изпълняваме точно такава програма в България за развитие на учителите и учебните програми, отбеляза Уенди Коп. Подобни мерки се изпълняват в още 40 страни по света, сред които САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Румъния, Полша и други. Програмите насърчават обучението на действащите учители, които да бъдат лидери. Отделно се привличат като преподаватели и хора от бизнеса. Евгения Пеева обясни, че „Заедно в час“ вече е достигнала до 167 учители, 89 училища, 8000 ученици в 10 региона на България. В момента се провежда тазгодишната кампания за привличане на нови хора в образователната система, които да започнат ра...